06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

19 dec 2019

Dankbaarheid verrijkt je leven

Het blije gevoel van dankbaarheid

Dankbaarheid is zo’n fijn gevoel. Het voelt voor mij als liefde. Dankbaar zijn opent je hart. Als je dankbaar bent kijk je naar het licht in je leven. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn.

Wat je allemaal hebt in het leven, liefdevolle mensen in je leven, fijne collega’s, hulp die jij ontvangt, je talenten en vaardigheden, complimenten die je ontvangt. Heb er oog voor en wees dankbaar voor de cadeaus die het leven jou schenkt. Herken je geluksmomenten en geniet er intens van. Met dankbaarheid verlicht jij jouw leven en dat van anderen.

De energie van dankbaarheid trekt meer in je leven aan, om dankbaar voor te zijn. Het is de energie van overvloed.

Een positieve kijk in plaats van een negatieve

Je leven ziet er heel anders uit als je er vanuit een positieve blik naar kijkt. Het geeft een ander gevoel. Je ervaart veel meer blijheid, voldoening, tevredenheid, enthousiasme, liefde, geniet- en geluksmomenten. Aandacht maakt alles groter.

Waar richt jij je aandacht op? Kijk jij vooral naar wat je niet hebt, wat niet gelukt is, wat je niet bereikt hebt, wie je mist, wat je niet kunt doen, welk inkomen je niet hebt, wat niet goed is gegaan?
Dan richt jij je aandacht op het negatieve. Het is de energie van tekortkomen, tekortschieten, schaarste. Dat geeft een vervelend gevoel. Zoals ontevredenheid, teleurstelling, pijn, verdriet, onzekerheid, twijfel, angst, zorgen.
Door aandacht te geven aan het negatieve, trek jij hiervan meer in je leven. Dat is toch juist niet wat je wilt?

Jij bepaalt helemaal zelf hoe je naar je leven kijkt. Niemand anders. Dat betekent dat jijzelf je gevoel over je leven kunt veranderen hier anders naar je te kijken.Hoe?
Stop met je aandacht te richten op wat er ontbreekt in jouw leven. Kijk naar wat je hebt, wat gelukt is, wat je bereikt hebt, wat je kunt doen, wat goed is gegaan, welk inkomen je hebt…. En wees hier dankbaar voor. Het is goed zoals het is.

Als je iemand mist die niet meer in je leven is, wees dankbaar voor wat diegene heeft betekend in je leven. Dat verzacht je verdriet. Heb je wensen dan bevordert dankbaarheid dat deze in je leven komen.

Dankbaarheid ontvangen

Hoe voelt het voor jou om dankbaarheid te ontvangen? Het gevoel dat iemand jou dankbaar is.  Voor wat je voor haar of hem hebt gedaan. En jou dat laat weten. Heel fijn toch? Zo iemand help je toch graag, werk je graag mee samen, werk je toch graag voor?

Dankbaarheid uiten

Wat doe jij als je iemand dankbaar bent?  Voor voor wat iemand voor jou heeft gedaan.  Laat je het diegene weten? Bedank je hem of haar dan? De energie van dankbaarheid trekt nog meer in je leven aan, om dankbaar voor te zijn.

Dankbaarheid beoefenen

Je kunt dankbaarheid bewust meer in je leven te brengen door dankbaarheid te beoefenen. Het beoefenen van dankbaarheid verrijkt je leven. Je zult het ervaren. Hieronder een aantal tips.

Tip 1
Uit je dankbaarheid, iedere keer dat jij dit voelt. Met woorden of op een andere manier. Iedere keer dat jij dankbaarheid ontvangt, voel bewust deze mooie energie en reageer er op. Zeg bijvoorbeeld ‘graag gedaan’.

Tip 2
Daarnaast kun je bewust stilstaan bij waarvoor je dankbaar bent. Kies een bepaalde periode waar je naar kijkt. Bijvoorbeeld:

Je hele leven.
Het afgelopen jaar.
De afgelopen maand.
De afgelopen dag.

Maak contact met je dankbare gevoel. Je vergroot de energie van dankbaarheid door op te schrijven waarvoor je dankbaar bent.

Tip 3
Bedank iedere dag een hogere macht voor alles waarvoor jij dankbaar bent. Bijvoorbeeld God, het Universum, Je hogere Zelf, Allah, ……
Zelf doe ik dit iedere dag vlak voor het slapen gaan.

Dank je wel dat je mijn blog hebt gelezen. Ik hoop dat het je bewust heeft gemaakt van de kracht van dankbaarheid en je inspireert om dankbaarheid dagelijks te beoefenen.

 

Ter informatie

Nieuw! Mijn boek ‘Hoogsensitief in je kracht’
Ik ben heel dankbaar dat mijn droom is uitgekomen om een boek te schrijven, met mooie illustraties erin en mooi vormgegeven.
Het boek gaat over bewustwording van je gedachten, overtuigingen, emoties en de energie in en om je heen. Het is een boek dat je leven verandert.

Wil je vrijblijvend contact om te verkennen wat ik voor je kan betekenen?

Heb je andere vragen? mail me op info@bosscoaching.nl

 

 

1 Response

  1. Marianne

    Mooi blog Ed, vooral zo tegen het einde van het jaar dan nemen de meesten de tijd om terug te denken aan het afgelopen jaar en dat zijn er vaak zoveel meer mooie momenten geweest om dankbaar voor te zijn dan je je vaak realiseert. Dank je wel. Succes met je prachtige boek.

Leave a Reply