06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Invloed van je overtuigingen
8 dec 2022

De invloed van je overtuigingen op je leven

Jouw overtuigingen bepalen hoe je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt. Wist je dat?

Hun invloed: ze versterken of verzwakken je

Elke overtuiging is een gedachte die jij zo vaak hebt gedacht, dat jij het aanneemt voor de waarheid. Vanuit deze waarheid kijk je naar jezelf, anderen en naar situaties.

Positieve overtuigingen versterken je. Negatieve overtuigingen verzwakken je, vormen belemmeringen in je leven. De creatiekracht van je overtuigingen is enorm. Ze zijn diepgeworteld in je en heel krachtige positieve of negatieve emoties zijn aan je overtuigingen verbonden. Je trekt met je overtuigingen de energie aan die je uitzendt. Wat je aantrekt met de energie die je uitstraalt bevestigt jouw overtuigingen, in de vorm van gebeurtenissen, personen en dingen die je aantrekt. ‘Zie je wel ….’ 

Je uiterlijke wereld is een spiegel van je innerlijke wereld. Verander jij je overtuigingen dan verandert jouw leven, jouw belevingswereld. Wil je dat?

Hoe zie jij jezelf

De overtuigingen die het meeste invloed op jouw leven hebben zijn die over jezelf. Pleasegedrag, aanpassingsgedrag, schuldgevoel, jezelf wegcijferen, jezelf klein maken, voor iedereen goed zorgen behalve voor jezelf, jezelf minderwaardig voelen, zelftwijfel, perfectionisme, jezelf niet accepteren zoals je bent, geen waardering voor jezelf, geen respect voor jezelf, geen grenzen stellen, niet voor jezelf opkomen, vloeien allemaal voort uit negatieve overtuigingen over jezelf. Welk gedrag hiervan herken jij bij jezelf?

De bron van lijden

Negatieve overtuigingen over jezelf vormen de bron van lijden in het leven. Ze roepen angst op, mentale en fysieke pijn, onzekerheid, onrust, onvrede en ligt ten grondslag aan een burn-out. Welk lijden ervaar jij dagelijks? Welke negatieve overtuigingen heb jij over jezelf?

Overtuigingen kun je veranderen

Je bent niet je overtuigingen, je hebt overtuigingen. Dat betekent dat je ze kunt veranderen, als jij dat wilt. Je kunt negatieve overtuigingen over jezelf ombuigen in positieve. 

Dat is voor iedereen mogelijk, maar is bepaald geen makkelijke klus. Als je het vergelijkt met de vaste schijf van een computer, ga je jouw vaste schijf herprogrammeren. Daarvoor is nodig dat jij alle negatieve gedachten wist, die verbonden zijn aan een negatieve overtuiging. Dat wissen gebeurt door het op een bepaalde wijze denken van positieve affirmaties, dat zijn versterkende zelfbevestigingen.

Hoewel positieve affirmaties in 1 keer minimaal 10 negatieve gedachten wissen, als je het op de juiste wijze doet, is dagelijks hiermee intensief bezig zijn de enige manier om deze negatieve overtuigingen te vervangen. 

Energielichaam

Het opschonen van je energielichaam van de negatieve emoties, die samenhangen met je negatieve overtuigingen, vergemakkelijkt het ‘wisproces’ aanzienlijk, omdat je de energieballast loslaat. Het opschonen is een vorm van healing.

Vergemakkelijken betekent niet dat je minder intensief aan de slag kunt gaan. Wel betekent het dat de positieve affirmaties die je daarna doet veel meer negatieve gedachten in 1 keer wist. Minimaal 100 negatieve gedachten per positieve zelfbevestiging. Je ervaart dan dus veel sneller het resultaat van je innerlijk werk. 

Bewustwording

Werken aan het ombuigen van negatieve overtuigingen over jezelf is ook een proces van bewustwording van je gedachten en overtuigingen. Zodra jij je bewust bent van een negatieve gedachte kun jij deze loslaten en snel vervangen door een positieve. 

Als je veel negatieve gedachten blijft denken, die verbonden zijn met negatieve overtuigingen over jezelf, vertraagt dat het wisproces. Hoe bewuster jij bent van je gedachten en overtuigingen, hoe eerder jij je gedachten kunt corrigeren.

Wil jij aan de slag met jouw negatieve overtuigingen?

Ik begeleid je daar graag bij. Wil je weten hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek van 30 minuten (online of telefonisch). Dit kan je aanvragen via een mail op info@bosscoaching of via het contactformulier.

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze mail of wil je erop reageren stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply