06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

De kracht van liefde
16 jun 2022

De kracht van liefde

Liefde

Liefde is een onvoorstelbare kracht in het universum. Je kunt het niet denken, alleen ervaren, voelen vanuit je hart en vandaaruit overal naar toe sturen waar jij wilt. Ook naar jezelf. Liefde is de verbinding met degene die je ten diepste bent, een bron van licht, kracht en liefde. Door het openen van je hart kan jouw liefde naar buiten stromen om liefde te geven aan jezelf, aan anderen, dieren, planten, aan alles. Diep van binnen weet je dit.

Onvoorwaardelijke liefde, liefde geven zonder iets terug te verwachten, is de puurste vorm van liefde. De geneeskracht van liefde is enorm. Liefde transformeert alle negatieve energie.

Zachtmoedigheid, hulpvaardigheid, geduld, mededogen, verdraagzaamheid, vertrouwen, horen bij leven vanuit je hart. Openheid van denken, oordeelloosheid, jezelf accepteren, liefdevol met jezelf en anderen omgaan, jezelf en anderen vergeven hoort allemaal bij leven vanuit je hart. Hoort bij leven vanuit wie je ten diepste bent, een bron van licht, liefde en kracht.

Open je hart voor jezelf

Houden van jezelf is de basis voor leven vanuit je hart. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je kunt leven vanuit je hart. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer jij gaat ervaren dat er overal liefde is. Je gaat de liefde steeds sterker door je heen voelen stromen. En het wordt steeds makkelijker te leven vanuit je hart. Je wordt steeds liefdevoller naar jezelf en anderen. Hoe liefdevoller jij met jezelf omgaat, hoe liefdevoller de wereld om je heen wordt.

Onvoorwaardelijk van jezelf houden, liefdevol met jezelf omgaan wat er ook gebeurt, is de grootste uitdaging in het aardse leven. Jij ervaart dit iedere dag. Het begint met bewust liefdevol met jezelf omgaan en jezelf ieder dag liefde sturen. Wil je dat, begin dan vanaf vandaag positief met jezelf om te gaan, open je hart voor jezelf. Stuur jezelf ook iedere dag liefde. Hoe je dit laatste kunt doen staat hieronder:

Visualisatie liefde sturen

Voorbereiding

Lees eerst goed de visualisatie zodat je hem met je ogen dicht kunt doen.
Zoek een rustig plekje. Ga zitten met je rug recht, je knieën in een hoek van 90 graden, leg je armen losjes op je benen.  Doe je ogen dicht en adem dan 5x zo diep mogelijk in en uit. Stel je daarna voor dat er wortels uit je voeten groeien tot diep in de aarde.

Blijft tijdens de hele visualisatie dieper ademhalen (buikademhaling).

Visualisatie

Stel je voor dat er op je hart een lotusbloem ligt met duizenden blaadjes. Zie de blaadjes 1 voor 1 opengaan totdat de hele lotusbloem open gebloeid is. Gelijktijdig is je hart open gegaan. Laat de liefde uit je hart stromen en vul jezelf van je kruin tot aan je voeten met jouw mooie liefde. Je doet dit met je aandacht.

Als jij je lichaam helemaal gevuld hebt met jouw liefde, stuur dan de straal van liefde uit je hart naar boven je hoofd, laat het daar ombuigen als een douchekop en laat jouw mooie liefde over je heen stromen. Gelijktijdig vul jij nu automatisch je hele aura met jouw liefde.

Stel nu voor dat jij jezelf ziet alsof je in de spiegel kijkt. Stuur jezelf liefde vanuit je hart, rechtstreeks naar jouw hart, zoals je jezelf voor je ziet. Omring jezelf daarna met jouw liefde.

Als je wilt kun je hierna iedereen liefde sturen, die je wilt. Zie degene voor je. Stuur hem of haar liefde vanuit jouw hart rechtstreeks naar zijn/haar hart en omring hem/haar met jouw liefde. Stuur liefde naar iedereen die jij wilt.

Als je klaar bent, kom dan terug in de ruimte waar je bent en doe rustig je ogen weer open.

Zelfliefde

Er zit zoveel liefde in jou. Misschien ervaar je het zelf nog niet. Vind je het moeilijk om jezelf liefde te geven. Van jezelf te houden. Geloof me, je bent het meer dan waard om van te houden.

Hoe meer je van je zelf houdt, hoe meer liefde jij aan anderen kunt geven. Voor mij was de grootste uitdaging in mijn leven om van mijzelf te houden, onvoorwaardelijk. Dit is voor iedere hoogsensitieve vrouw of man de grootste uitdaging in het leven. Zelfvertrouwen, zelfacceptatie, zelfrespect en zelfwaardering zijn allemaal gekoppeld aan zelfliefde.

Alles draait om (zelf)liefde.

Wil jij leren meer van jezelf te houden?

Ik begeleid jou hierbij graag via mijn:
– onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’
– 1op1 coaching
– healing 
– of een combinatie van bovenstaande mogelijkheden

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ik bied de mogelijkheid van een gratis en vrijblijvend online (of telefonisch) kennismakingsgesprek van 30 minuten. In dit gesprek kun je vertellen waarmee jij worstelt of tegenaan loopt. Ik vertel ik je dan hoe ik jou kan ondersteunen om dit te overwinnen. Wil je zo’n vrijblijvend gesprek? Vraag dit dat aan via het contactformulier of via info@bosscoaching.nl

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze blog of wil je erop reageren stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl 

Hartelijke groet, Ed

Leave a Reply