06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

De taal van je emoties
9 feb 2023

De taal van je emoties

We zijn altijd verbonden met ons ware zelf, degene die we ten diepste zijn. Ons ware zelf spreekt tot ons en leidt ons in ons leven. Altijd. Deze leiding kun je ervaren door ingevingen. Ons ware zelf leidt ons echter altijd via onze emoties. Als je de taal van jouw emoties begrijpt en ernaar luistert, volg je de leiding van je ware (hogere) zelf.

Wie ben je

Jij bent een prachtig bewustzijn, een stralende bron van licht, kracht en liefde. Jouw heel waardevolle aanwezigheid op de aarde, in deze turbulente tijd, draagt bij aan de spirituele ontwikkeling van de mensheid. Hoe verder jij je ontwikkelt als mens, hoe groter jouw bijdrage wordt. Je gaat steeds meer licht, liefde, rust en kracht uitstralen en voelt steeds beter wie jij ten diepste bent. Je levensmissie wordt jou gaandeweg steeds duidelijker en het invullen daarvan zal je een diepe innerlijke voldoening geven.

Via je emoties navigeert je ware zelf jou door dit leven.

Wat vertellen jouw emoties jou?

Emoties zijn niet goed of slecht. Ze willen jou wat vertellen. Je emoties zijn de fysieke reacties op jouw gedachten. Wat je denkt en hoe jij je voelt is nauw met elkaar verbonden. Je emoties ‘vertellen’ je wat je denkt. Hoe jij een situatie of een bepaald gesprek ervaart. Wat je gedachten erover zijn. Hoe jij in die situatie over jezelf of de ander denkt.

Met negatieve emoties geeft jouw ware zelf je aan dat jij verkeerd over jezelf denkt, of aan iets denkt wat jij niet wilt, iets doet wat niet goed voor je is of dat je niet accepteert ‘wat is’. 

Weerstand is de negatieve emotie die op komt bij het signaleren van je grenzen en bij het niet (willen) accepteren ‘wat is’. Je ware zelf geeft je met negatieve emoties aan dat je niet in de goede richting gaat, als je doorgaat op dezelfde weg. Bijvoorbeeld je grenzen niet trekt of negatief over jezelf denkt.

Met positieve emoties geeft je ware zelf aan dat je goede gedachten hebt over jezelf, of denkt aan iets wat je graag wilt of iets doet wat je fijn vindt. Acceptatie van ‘wat is’ geeft innerlijke rust. Je ware zelf geeft met positieve emoties aan dat je op de goede weg bent.

Warmer en kouder

Ken je dat spelletje? Je hebt verstopt en je helpt (navigeert) de zoeker door aan te geven ‘warmer, warmer’ als diegene in de goede richting gaat en ‘kouder, kouder’ als ‘ie verkeerd gaat. Met positieve emoties zegt je ware zelf jou ‘warmer, warmer’ als je de goede richting in gaat en met negatieve emoties ‘kouder, kouder’ en blijft kouder herhalen als je niet wilt luisteren en doorgaat in de verkeerde richting.

Wat willen emoties?

Emoties willen herkend, erkend en doorvoeld worden. Dan is hun ‘boodschap’ bij je overgekomen en kunnen ze vertrekken. Emoties ‘zijn’. Onderdruk je emoties niet, stop ze niet weg, maar luister naar wat ze je willen vertellen. Dan luister je naar je ware zelf.

Hoe luister je naar je emoties?

Luister zowel naar je positieve als naar je negatieve emoties. Hoe doe je dat:

Voel je een negatieve emotie opkomen, laat deze dan toe.  Blijf rustig ademen terwijl je de energie van de emotie doorvoelt, zonder te denken. De kracht van de emotie wordt dan steeds minder tot hij verdwenen is. Vraag je vervolgens af, ‘wat dacht ik waardoor ik mij boos, verdrietig, onzeker, schuldig, gefrustreerd, gestresst …… voelde. Welke gedachten over mijzelf, anderen of over een bepaalde situatie?’ Herken de gedachte en wees je bewust welke emotie die gedachte bij je oproept. Heftige emoties zijn vaak gekoppeld aan negatieve overtuigingen over jezelf of over anderen. 

Voel je een positieve emotie opkomen geniet er dan van, besef waar het mee te maken heeft en wees daar dankbaar voor.

Emoties van anderen

Door je hooggevoeligheid kun jij ook emoties van anderen voelen. Bij voorbeeld je krijgt ook tranen in je ogen als je de emoties van anderen mensen waarneemt. Die emoties zijn niet van jou. 

Als je goed in contact met je zelf bent herken je welke emoties van jou zijn en welke van iemand anders. Ben je niet goed in contact met jezelf dan is de valkuil dat jij emoties van anderen ervaart als je eigen emoties. Hierdoor versterken die andere emoties je eigen emoties. Zeker met negatieve emoties is dit ongewenst.

Dagelijks goed je aura beschermen zorgt ervoor dat je goed in contact met jezelf blijft en daarmee in contact met de leiding van je ware zelf.

Wil jij leren de taal van jouw emoties te begrijpen?

Met het leren begrijpen van de taal van jouw emoties kom je gelijktijdig steeds duidelijker in contact met je ware zelf. Ik begeleid jou graag bij dit prachtige proces, waarbij jij steeds verder opbloeit als mens.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek van 30 minuten (online of telefonisch). Dit kan je aanvragen via een mail op info@bosscoaching.nl of via het contactformulier.

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze blog of wil je erop reageren stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply