06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Focus je gedachten en emoties op wat jij wilt
1 apr 2021

Focus je gedachten en emoties op wat jij wilt in je leven

Ben jij je dit bewust?

Deze blog gaat over de kracht van je gedachten en emoties. Waarschijnlijk besef je niet de enorme magnetische kracht hiervan. Doel van deze blog is je (nog) bewuster te maken van de invloed van deze enorme kracht op je levenservaringen. Zodat jij je focus meer en meer uitsluitend gaat richten op wat jij wilt. En niet op wat jij juist niet wilt in je leven.

Je gedachten en emoties zijn magnetisch

Gedachten en emoties zijn (ook) energie. Met elke gedachte, emotie en waar je over praat, straal je de energie hiervan uit. Positieve of negatieve energie. Met wat je uitstraalt aan energie trek je overeenkomstige energie aan in de vorm van personen, gebeurtenissen en levenssituaties. 

Positieve gedachten, emoties en woorden trekken positieve energie aan. Negatieve gedachten, emoties en woorden trekken negatieve energie aan. Net zoals een ijzer magneet, uitsluitend ijzer aantrekt.

Er is altijd eerst een gedachte en dan pas een emotie. De emotie versterkt de magnetische kracht van de gedachte. Een overtuiging is ook een gedachte, maar dan één die je heel veel hebt herhaald in je leven. De invloed van een overtuiging op je leven is, in combinatie met een sterke emotie, daarom nog veel groter.

Een simpel voorbeeld

Als jij je moe voelt en je hebt gedachten van ergernis zal jij geïrriteerd reageren op jouw omgeving. Jij trekt daarmee eenzelfde geïrriteerde of boze reactie van een ander aan. Zo ontstaan verkeersruzies.

De Wet van Aantrekking (in het Engels The Law of Attraction)

Deze natuurwet is universeel. De Wet van Aantrekking is in heel het universum altijd van toepassing. Het maakt niet uit of je het gelooft of niet gelooft. Ook niet of je je ervan bewust bent of niet. Het werkt altijd op die manier.

Zie jezelf als een magneet die de essentie van alles waar je aan denkt en alles wat je voelt, naar je toetrekt. Alles wat je wil, wenst, verlangt trek je zo aan in je leven. Denk je echter veel aan alles wat je niet wilt en voel je hierbij de negatieve emotie, dan trek je dat juist in je leven. Datzelfde geldt voor alles waarover jij praat.

Heb je bijvoorbeeld veel angsten of zorgen dan trek je juist die ervaringen in je leven aan waar je bang voor bent of je zorgen om maakt. Dat wil je toch niet? 

Aandacht maakt alles groter’.

Met je gedachten en emoties geef je vorm aan je leven

De essentie van alles waaraan je denkt en wat je voelt krijgt vorm in je leven. Wordt gemanisfesteerd. Met al je zintuigen waarneembaar. Zoals de kleding die jij draagt en het werk wat je doet. 

Hoe sterker de emotie bij de gedachte, hoe krachtiger jij deze essentie naar je toetrekt. 

In de fysieke tijd-ruimte werkelijkheid van onze Aarde worden dingen niet onmiddellijk gemanifesteerd. Er is een tijdsbuffer tussen het moment dat je ergens aan begint te denken en het moment van manifestatie. Je hebt dus tijd om je gedachten bijsturen in de richting die je wilt.

Er is niemand anders die vorm kan geven aan jouw leven. Jij bent de enige. Het is jouw unieke leven. Daarom is bewustwording van je gedachten zo belangrijk. Je kunt dan bewust je leven vormgeven zoals jij dat wilt. Gedachten ‘aan wat je niet wilt’ tijdig veranderen, loslaten of vermijden. Geholpen door jouw emoties.

Richt je gedachten op wat je wilt. Ook in de situatie dat er nu dingen in je leven zijn die je absoluut niet wilt, maar wel veel aandacht geeft. Omdat je er zo’n last van hebt, het zo nadrukkelijk in je huidige levenssituatie aanwezig is.

Je huidige leven

Als je naar je huidige leven kijkt zie en ervaar jij veel in je leven dat jij graag wilde en waar je nog steeds heel blij mee bent. Met jouw verlangen heb je deze dingen bewust in je leven getrokken. Dat is heel fijn.

Je ziet en ervaart echter ook dingen die je helemaal niet wilde. Waar je helemaal niet blij mee bent. Maar waar je juist veel over denkt, je vervelend over voelt en met veel mensen over praat. 

Deze dingen, die je juist niet wilde, heb je onbewust en onbedoeld in je leven getrokken. Weet dat er is geen sprake is van ‘eigen schuld’. Alleen van onbewustheid over de kracht van je gedachten en emoties.

Het besef jaren geleden, dat ik zelf al de ervaringen in mijn leven aantrok kwam toen als een schok bij me binnen. Ik voelde er in eerste instantie weerstand tegen. Tot ik me realiseerde dat dit inzicht juist heel goed nieuws was. ‘Ik kan mijn leven vormgeven, zoals ik dat wil.’ ‘Alles wat niet goed gaat in mijn leven kan ik veranderen’.

Tussen het inzicht van het goede nieuws en de toepassing in mijn dagelijks leven zitten vele leerjaren. Met mijn spirituele begeleiding, zeker via coaching in combinatie met deelname aan mijn onlineprogramma, kan ik jou 7 tot 14 leerjaren besparen. Je werkt dan namelijk tegelijkertijd aan het:

 • loslaten van oude energie, die ongewenste dingen in je leven aantrekt,
 • ombuigen van bestaande negatieve gedachten en overtuigingen 
 • aanleren van versterkende overtuigingen, gedachten die positieve emoties geven. Gericht op wat jij wilt.

Tips

 1. Focus je gedachten op wat jij wilt in je levenOp je wensen en verlangens.
  Stel je voor hoe fijn het voelt als dit in je leven is. Bijvoorbeeld, ben je ziek focus je dan op gezondheid en op alle lichtpunten in je leven. Heb je geen leuk werk focus je dan op leuke baan, met de omstandigheden die jij wilt. Fantaseer hierover.
 2. Kies altijd voor een gedachte die fijn voor je voelt
  Het is heel lastig om steeds bewust te zijn van je gedachten. Dat vraagt jarenlange intensieve training. Gelukkig heb je jouw emoties om je te helpen. Een positieve emotie is het signaal dat je aantrekt wat jij wilt. Een negatieve emotie is een signaal dat de gedachte die je denkt, iets aantrekt wat jij niet wilt. Kies in dit geval voor een gedachte die beter voor je voelt.
 3. Stop met praten over allerlei nare dingen in je leven of die jij om je heen ziet
  Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar veel mensen hebben de neiging uitgebreid te vertellen over wat er niet goed gaat in hun leven. Halen onprettige herinneringen op als reactie op zo’n verhaal. Je zult merken dat dit gepraat over onwenselijke dingen niet fijn voor je voelt. Aandacht maakt alles groter.

  Je gevoel waarschuwt je in een gesprek als het over iets gaat wat je niet wil aantrekken of vergroten in je leven. Verander van onderwerp als het gesprek niet fijn voor je voelt.

Meer weten over de Wet van Aantrekking?

Lees dan het boek ‘De Wet van Aantrekking van Esther en Jerry Hicks. Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com. Voor de uitleg in deze mail heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het boek.

Hoe kan ik jou ondersteunen als je dit wilt?

Wil je intensief met jezelf aan de slag en daarbij door mij begeleid worden kies dan voor


Wil je nadere informatie, wil je reageren of heb je vragen?

Ik beantwoord je mail graag.

Hartelijke groet,

Ed

Leave a Reply