06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Je goed voelen
5 dec 2023

Focus je op wat goed voor je voelt

Focus

Jij leeft jouw leven. Er is niemand anders die jouw leven kan leiden. Ook kan jij niet het leven van een ander leven. Jij geeft vorm aan je leven, bewust of onbewust. Er is niemand anders die vorm kan geven aan jouw leven. Jij bent de enige. Als jij bewust vormt geeft aan je leven, zoals jij dat wilt, ontvouwt zich het leven dat jij graag wilt. Focus je op wat goed voor je voelt.

Jouw beleving

Jouw beleving van je leven is uniek. Jij bent de enige die invloed heeft op deze beleving. 

Hoe jij je voelt wordt bepaald door jouw gedachten, overtuigingen en je emoties voortvloeiend uit je gedachten en overtuigingen. Uiterlijke omstandigheden bepalen niet jouw beleving. Het gaat er niet om wat er gebeurt, maar hoe je innerlijk omgaat met wat er gebeurt. Je gedachten en emoties over wat er gebeurt bepalen deze beleving, bepalen je gevoel.

Wat de omstandigheden ook zijn, welke onrust er ook om je heen is in de wereld, jij bent de enige die bepaalt hoe jij hierop (innerlijk) reageert.  

Jouw zelfbeeld

Hoe jij je voelt over jezelf vloeit voort uit de gedachten en overtuigingen over jezelf. Jij bent de enige die jouw gedachten kan denken. Emoties zijn lichamelijke reacties die jij oproept met jouw gedachten.  

Niemand anders bepaalt daarom hoe jij je voelt. Daar ga jij helemaal zelf over. Dat betekent ook dat niemand anders schuld heeft aan hoe jij je voelt. Als jij je gekwetst voelt komt dat door jouw eigen innerlijke vertaling van wat er gebeurd is. Komt dat door de betekenis die jij eraan gegeven hebt voor jouzelf.

Jouw zelfbeeld wordt bepaald door hoe jij over jezelf denkt. 

Hoe voel jij je over jezelf?

Hoe denk jij over jezelf? Wat zijn jouw gedachten en overtuigingen over jezelf? Heb jij een positief beeld van jezelf of een negatief beeld? Hoe jij je voelt over jezelf vloeit voort uit jouw gedachten en overtuigingen over jezelf.

Negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf geven je een negatief vervelend gevoel en ontkrachten je. Positieve gedachten en overtuigingen over jezelf geven je een positief fijn gevoel en geven je kracht.

Gedachten en overtuigingen kun je veranderen

Je bent niet je gedachten, maar je hebt gedachten. Dat betekent dat jij ze kunt veranderen. Jij hebt de keuze hoe jij denkt. Je kunt altijd kiezen voor gedachten die goed voor jou voelen en jouw kracht geven.

Overtuigingen zijn niet anders dan gedachten die je heel vaak hebt gedacht en daardoor diepgeworteld zijn. Jij bent niet je overtuigingen, maar jij hebt overtuigingen. Je kunt je deze veranderen. Je kunt altijd kiezen voor overtuigingen die goed voor jou voelen en jou versterken.

Neem bewust het stuur van je leven in eigen handen

Is het je duidelijk dat jij met jouw gedachten en overtuigingen jouw emoties oproept, wat jouw gevoel bepaalt? Is het je ook duidelijk dat jij je gedachten en overtuigingen kunt veranderen van negatief in positief en dat je daarmee een heel ander gevoel in jezelf oproept?

Dit weten is niet genoeg. Het gaat om het toepassen hiervan in je leven. Dan neem je het stuur van je leven bewust in handen en ga je aan de slag met bewust zelf bepalen hoe jij wilt voelen.

Focus je op wat goed voor je voelt

Bewust worden van je gedachten en overtuigingen en bewust negatieve gedachten en overtuigingen ombuigen of loslaten is de sleutel tot het volledig opbloeien van jezelf. Bewustwording is het pad naar een steeds dieper contact met je ware zelf, de weg naar een heerlijk diep gelukkig leven.

Negatieve emoties, een vervelend gevoel, herken je sneller dat een negatieve gedachte/ overtuiging.  Als je negatieve emoties ervaart, een rot gevoel hebt, is dit een signaal dat om naar je gedachten te kijken en jezelf de vraag te stellen: ‘wat denk ik dat ik dit vervelende gevoel krijg’. Je zult dan merken dat jij iets negatief hebt gedacht over jezelf of een situatie.

Kies vervolgens voor een gedachte die goed voor je voelt. Bijvoorbeeld: ‘het komt hoe dan ook goed’, ‘het is goed zoals het is’, ‘dat kan iedereen gebeuren’ of iedere andere gedachte die goed voor je voelt. Het nare gevoel maakt plaats voor een rustig of fijn gevoel.

Wil jij je leven heel positief veranderen?

Ja? Werk dan aan bewustwording van je gedachten, overtuigingen en emoties, hiermee anders omgaan en werk aan het loslaten van emotionele blokkades. Wil je dit onder mijn liefdevolle spirituele begeleiding dan kan dat via mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’, mijn 1op1 coachinghealingconsults of een combinatie hiervan. 

Gratis verkennend gesprek

Wil je liever eerst verkennen wat ik voor je kan betekenen mail me dan op info@bosscoaching voor een gratis gesprek van 30 minuten (online of telefonisch). Je kunt zo’n gesprek ook aanvragen via het contactformulier.

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze blog of wil je erop reageren stuur een mailtje met je vragen naar info@bosscoaching.nl

Ik beantwoord je mail graag.

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply