06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

29 aug 2018

Gebruik bewust je gedachtekracht

Je gedachtekracht

Je gedachten hebben een enorme kracht. Je kunt met positieve fijne gedachten jezelf ondersteunen, energie geven, positieve emoties ervaren en je focussen op wat jij graag wilt. Maar je kunt jezelf met je gedachten ook tegenwerken, jezelf ontkrachten, overal hindernissen voor jezelf creëren. Jezelf negatieve emoties bezorgen. Jezelf pijnigen.

Wat heeft jouw voorkeur?

Je kunt kiezen wat je denkt

“Heb ik dan een keuze?” vraag jij je misschien af. Ja, je hebt een keuze. Verbaast dat jou?Je bent namelijk niet je gedachten maar  je hebt gedachten. Je bent niet je emoties maar je hebt emoties. Jij bent het bewustzijn achter je gedachten en achter je emoties.

Dat betekent dat jij in staat bent te denken wat jij wilt op een bewuste manier. Door bewust te denken kun jij ook je emoties beïnvloeden. Je kunt steeds kiezen voor de gedachte die het beste voor je voelt. Door bewust te zijn van wat je denkt, kun jij je gedachten veranderen en daarmee je gevoel veranderen.

Wil je het ervaren?

Ja? Doe dan het volgende:
Stel je iets voor waar je erg tegen opziet om te doen. Bijvoorbeeld een ontmoeting, een sollicitatiegesprek, iets nieuws of iets anders wat je heel spannend of moeilijk vindt. Observeer nu welke gedachten je denkt over wat je te doen hebt en observeer welk gevoel je dit geeft.

Vervang nu deze gedachten door de versterkende gedachte ‘Alles wat ik doe is een succes’. Blijf deze versterkende gedachte steeds 3x achter elkaar herhalen tot je een fijn rustig gevoel hebt. De reden van herhaling in een blok van 3x is de extra kracht van de drie-eenheid. Ik voel me altijd heel blij van deze gedachte en krijg er energie van.

Je kunt ‘Alles wat ik doe is een succes’ (3x) dagelijks gebruiken als je wilt voor alles waarbij deze gedachte je ondersteunt. Op welk moment je deze gedachte goed kan gebruiken,

Als je faalangst gedachten hebt (bijvoorbeeld: ‘Dat lukt me nooit’, ‘dat kan ik niet’, ‘dat is te moeilijk voor me’) zal de gedachte ‘Alles wat ik doe is een succes’ je kracht geven. En de focus leggen op wat er goed gaat. Je faalangst zal daardoor minder worden en uiteindelijk zelfs verdwijnen.

Heel veel succes!

 

2 Responses

 1. Marianne

  Hallo Ed,

  Het klopt wat je zegt. Omdenken heet dat tegenwoordig. En het grappige is dat op het moment dat je het zegt of zelfs alleen maar denk “alles wat ik doe is een succes” je hele lijf verandert. Je maakt je automatisch langer, je schouders trekken recht, je kin gaat omhoog en er verschijnt een glimlach op je gezicht. Je straalt ineens zelf verzekerdheid uit en je staat met beide benen om de grond. Probeer mij maar eens om te krijgen!!!!
  Een super tip!

 2. marrit koster

  Hoi Ed,
  Deze blog kwam op het juiste moment.
  Ik voelde me onzeker, of ik dit weekend de zorg voor 2 patientjes wel in mijn eentje kon.doen.
  Of ik niet extra hulp nodig had.
  Vrijdag was ik eral mee bezig terwijl ik zaterdag pas moest werken.
  Doordat de gedachte: kan ik het wel, ging ik er steeds meer tegenop zien.
  Werd de gedachte groter en sterker. dat ik het niet zou kunnen, .Ik maakte mezelf klein.

  Ik besprak het met een collega, en die zei Marrit jij kan het best !!
  Ik besprak het met mijn partner, dat ik ervan baalde dat ik deze gedachten had, hij zei: gewoon uitgummen en toen las ik jou blog ;)))
  Alles wat ik doe is een succes !!

  Mijn partner zei : Je hoeft niet te mediteren of allerlei ademhalingsoefeningen te doen.
  Stop de gedachten door deze uit te gummen.
  En zet er voor in de plaats : Alles wat ik doe is een succes.!!

  Nou dat heeft gewerkt
  Ik heb de 2 patientjes verzorgd, uitgelegd dat ik alleen stond en dat het voor kon komen dat ze op de bel drukte en even moesten wachten omdat ik nog bij de ander bezig was.

  Ik had de touwtjes in handen.
  En alles wat ik deed was een succes!
  Het geeft zo n ander gevoel, voldaan ging ik na mijn dienst naar huis.
  En had nog energie over om gezellig in de tuin te zitten met mijn man .
  Wat een verschil !!
  Gedachte mag er zijn maar ik ben het niet
  De gedachte komt alleen maar even voorbij.
  En ik … ik kan kiezen wat ik ermee doe.

  Dank je wel voor deze wijze les Ed, je bent je gedachten niet.
  Je hebt ze en je kunt er invloed op uit oefenen..

  Nu genieten van een fijn weekend omdat ik dat kies liefs Marrit

Leave a Reply