06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

30 mei 2017

Gedachtekracht, deel 1

Ik ben blij dat ik me bewust ben hoeveel kracht mijn gedachten hebben,

Dat ik weet hoe mijn gedachten mijn emoties beïnvloeden en hoe ik door mijn gedachten te veranderen mijn leven aangenamer kan maken.

Vandaag was ik extra blij met deze kennis. Ik had een afspraak bij de tandarts om te happen voor een gebitsafdruk. Hoewel het altijd gezellig is bij mijn tandarts geniet ik toch het meest van het moment dat ik de deur weer uitloopt.

Happen. Ken je dat? Je krijgt een soort halve bakvorm om je gebit heen waarin een zachte substantie zit dat hard wordt. Happen voor mijn bovengebit vind ik echt helemaaaal niet leuk. Als de vorm wordt aangedrukt komt een deel van de substantie altijd uit de bakvorm richting mijn keel. Daar kan ik dus helemaal niet tegen. Het voelt of ik geen lucht meer krijg en het spul in mijn keel komt. Met kokhalzen tot gevolg.

Vandaag moest ik happen voor de bovenkant en de onderkant. Dubbelfeest dus.
En als het happen niet in 1 keer goed gaat, moet het nog een keer over. Brrr!
Dat vroeg om een goede geestelijke voorbereiding. Ik was me bewust dat ik mijn gedachtenkracht kon gebruiken om het happen mee te laten vallen.

Ik koos voor een geruststellende gedachte: ‘Het happen bij de tandarts gaat prima, vlot en is een groot succes.’ Het steeds door me heen laten gaan van deze gedachte maakte me vanochtend al rustig. Geen angst scenario gedachten maar deze succes gedachte.

Met een rustig gevoel en vol vertrouwen ging ik naar de tandarts.

En het resultaat? Het happen viel erg mee. Na twee keer kort kokhalzen lukte het mij om rustig te blijven ademhalen. Happen voor de onderkant was zelfs een fluitje een cent.Beide afdrukken waren ook nog in 1 keer goed. Mijn geruststellende gedachte vooraf was mijn werkelijkheid geworden. Zoo fijn!

Ik genoot daarom vandaag dubbel toen ik glimlachend de deur bij mijn tandarts weer uitliep.

Ik ben benieuwd hoe jij deze blog vindt. Reageren kun je op mijn website www.bosscoaching.nl.

Leave a Reply