06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

12 sep 2016

Hoe belangrijk vind jij jezelf?

Man using scissors to remove the word can't to read I can do it concept for self belief, positive attitude and motivation

Wat maakt iets voor jou belangrijk om te doen? Omdat het dringend is? Omdat iemand je belt of mailt? Is het belangrijk voor een ander of voor jouzelf?

Hoe belangrijk vind jij jezelf, tijd voor jezelf, tijd voor je persoonlijke ontwikkeling, tijd voor de werkzaamheden waar jij verantwoordelijk voor bent?

Bij het prioriteiten stellen word je vaak sterk met jezelf geconfronteerd. Anderen kunnen een dringend beroep op je doen om iets voor hen te doen en vaak op heel korte termijn,
maar het is niet in jouw belang. Kom je dan op voor jezelf?

Stel je voor, het is vrijdagmiddag tegen 5 uur. Nog een half uurtje werken en dan weekend! Je hebt de hele week al keihard en lang gewerkt en hebt het heerlijke vooruitzicht van twee dagen weekend vieren met je partner, vriend(en) of gezin. Je hebt beloofd hier eindelijk eens tijd voor te nemen, want het is al maanden druk op je werk. Je bent eerlijk gezegd ook hard toe aan een heel ontspannen weekend. Dan komt je leidinggevende naar je toe met een spoedklus. Of je ervoor wil zorgen dat deze klus maandagmorgen, uiterlijk 10.00 uur is afgerond. De klus is van dien aard dat een voorzichtige inschatting al uitkomt op 9 uur werk. De deadline kan alleen gehaald worden als je in het weekend aan de klus werkt. Hoe voelt de opdracht van je leidinggevende voor jou, hoe reageer je hierop, wat doe je, wat zijn je overwegingen en hoe voelt dat voor je?
Een vergelijkbaar iets kan gebeuren in je privé situatie. Bijvoorbeeld kinderen of ouders die een dringend beroep op je doen als jij heel andere plannen hebt.

Opkomen voor jezelf kun je heel lastig vinden. De kracht vinden om voor jezelf te kiezen en NEE te zeggen is gelukkig goed te leren. Hierbij is belangrijk dat je inzicht krijgt in wat er allemaal in je omgaat bij zo’n dringend verzoek (bijvoorbeeld angst, schuldgevoel, onzekerheid) en leert vanuit kracht op het verzoek te reageren.

Wil je leren (meer) op te komen voor jezelf, dan kan ik je daarbij begeleiden. Heb je belangstelling? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply