06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Blijf bij jezelf
13 okt 2022

Hoe blijf je bij jezelf met alle onrust om je heen?

De uitdaging om bij jezelf te blijven

De onrust in de wereld is enorm groot, door angst, boosheid, onzekerheid, verdriet, mentale pijn, frustratie, wanhoop en andere negatieve energieën die rondgaan. De kracht van deze energieën wordt nog vergroot door alle aandacht die de media geven aan alle negatieve gebeurtenissen. 

Daarnaast kunnen er in jouw leven omstandigheden zijn, die bij jou onrust oproepen of waarvan je de onrust heel goed kunt voelen. Zo kan het in je werk of in je privéleven heel hectisch om je heen zijn. De kans dat jij de onrust hiervan naar binnen trekt is heel groot als jij negatieve overtuigingen over jezelf hebt en niet kunt onderscheiden welke energie van jou is en welke van een ander.

De uitdaging om bij jezelf te blijven, in je eigen mooie energie, in je kracht, is extra groot als je hoogsensitief bent zoals jij en ik. De aurabescherming is een belangrijke basis ondersteuning om goed in contact met jezelf te blijven.

Hoe uitdagend is het voor jou om, met deze onrust om je heen, bij jezelf te blijven?

Jouw beleving

Jouw beleving van je leven is uniek. Jij bent ook de enige die invloed heeft op deze beleving. 

Hoe jij je voelt wordt bepaald door jouw gedachten, overtuigingen en je emoties voortvloeiend uit je gedachten en overtuigingen. Uiterlijke omstandigheden bepalen niet jouw beleving. Het gaat er niet om wat er gebeurt, maar hoe je innerlijk omgaat met wat er gebeurt. Je gedachten en emoties over wat er gebeurt bepalen deze beleving, bepalen je gevoel.

Jij bent de enige die jouw gedachten kan denken en jouw emoties oproept. Wat de omstandigheden ook zijn, welke onrust ook om je heen is. Jij bent de enige die bepaalt hoe jij hierop (innerlijk) reageert.  Niemand anders bepaalt hoe jij je voelt. Daar ga jij helemaal zelf over. Dat betekent ook dat niemand anders schuld heeft aan hoe jij je voelt. Jij kunt er bewust voor kiezen je goed te voelen.

Hoe is jouw beleving van je leven?

Je kunt niemand anders veranderen, alleen jezelf

Hoe een ander zich gedraagt heeft geen invloed op jouw beleving, tenzij jij met je gedachten en emoties innerlijk een negatieve betekenis geeft aan dit gedrag. Dit gedrag kan wel (oude) pijn in je oproepen, waardoor jij er die negatieve betekenis aan geeft. Het loslaten van deze pijn is iets wat alleen jij kunt doen, wel of niet onder begeleiding.

Je kunt niemand anders veranderen, je kunt alleen jezelf veranderen. Je kunt alleen veranderen dat je anders omgaat met een bepaalde situatie of bepaald gedrag. Als je er anders mee omgaat, verandert je beleving. 

Het lost niets op om een ander de schuld te geven van jouw pijn. Daarmee gaat je pijn niet weg. Zelfs niet als de ander verandert. De pijn gaat pas weg als je deze erkent, herkend, accepteert en daarna loslaat. Dit loslaten maak onderdeel uit van je (spirituele) groeiproces, waarbij je stap voor stap anders met jezelf omgaat. Accepteer jezelf zoals je bent. Je bent o.k. zoals je bent, je mag er helemaal zijn. Accepteer een ander zoals ‘ie is. Wil hem of haar niet veranderen. Verander jezelf.

Wat roept keer op keer bij jou pijn op dat je graag wilt loslaten?

Focus je op wat goed voor je voelt

Als je negatieve emoties ervaart is dit een signaal dat je niet in contact bent met je ware zelf. Je hebt je hart dan gesloten en bent uit je kracht. De focus (je gedachten) heb je gericht op iets wat je niet wilt. 
Als jij je focust op wat goed voor je voelt, blijf je bij jezelf.

Voordat jij je focus kunt veranderen is het nodig de opgebouwde negatieve energie eerst los te laten. Dat loslaten doe je door net zolang diep in- en uit te ademen (minimaal 5x) totdat jij je weer rustig voelt. Door de diepe ademhaling laat jij je gedachten en emoties los en kom je weer terug bij jezelf.

Voel je je weer rustig kies dan voor een gedachte die goed voor je voelt. Bijvoorbeeld: ‘het komt hoe dan ook goed’, ‘het is goed zoals het is’, ‘dat kan iedereen gebeuren’ of iedere andere gedachte die goed voor je voelt.

Focussen op wat goed voor je voelt is op zich eenvoudig, maar niet makkelijk. Dat komt door de weerstand vanuit negatieve overtuigingen over jezelf. 

Begeleiding

Wil je begeleiding bij het loslaten van je negatieve overtuigingen, zodat jij veel makkelijker kunt focussen op wat goed voor je voelt en bij jezelf kunt blijven? Overweeg dan mijn liefdevolle spirituele begeleiding en ondersteuning via mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’, mijn 1op1 coaching of een combinatie hiervan. 

Gratis verkennend gesprek

Wil je liever eerst verkennen wat ik voor je kan betekenen mail me dan op info@bosscoaching voor een gratis gesprek van 30 minuten (online of telefonisch). Je kunt zo’n gesprek ook aanvragen via het contactformulier.

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze blog of wil je erop reageren stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl 

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply