06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Hoe goed ken jij jezelf
17 feb 2021

Hoe goed ken jij jezelf?

Ken jij jezelf wel zo goed, als je denkt? ‘Dat zal toch zeker wel’ denk je misschien. Jij weet immers zelf het beste wat je denkt en je voelt. Of niet? 

Zelfreflectie vragen 

Wat vind jij emotioneel lastige situaties in contact met anderen? Hoe komt dat volgens jou? Wat denk je in deze situatie, ook over jezelf? Welk gevoel heb je op dat moment? Hoe reageer je? 

Hoe voel jij je het grootste deel van de dag? Wat is het gevoel dat bij jou overheerst? Voel jij je onzeker, gespannen, angstig, onrustig, verdrietig, boos, geïrriteerd, schuldig of blij, rustig, opgewekt, vrolijk, ontspannen, gelukkig?

Wat loopt niet lekker in je leven? Waar worstel je mee?  Welk gevoel geeft je dit? Wat wil je ermee?

Als je deze zelfreflectievragen beantwoordt krijg je meer inzicht in jezelf. Je geeft aandacht aan je innerlijk. Luistert naar jezelf. Naar je gevoel, je gedachten en je overtuigingen. Daardoor krijg je een diepere verbinding met jezelf en groeit je bewustwording. Je uiterlijke wereld is een spiegel van je innerlijk. Door innerlijk te veranderen, te kiezen voor versterkende liefdevolle gedachten en overtuigingen, verandert de wereld om je heen.

Groeien als mens

Die lastige, pijnlijke, angstige, zorgelijke situaties en andere situaties waarbij je uit je kracht gaat, je energie wegstroomt, geven je de kans te groeien als mens. Ze vormen je levenslessen. Om te leren deze angsten, pijnen, zorgen en andere onrust los te laten en steeds meer te gaan leven vanuit de liefde van je ziel.

Is wat jij voelt wel allemaal van jou? Met jouw hooggevoelige antenne vang jij namelijk emoties, gedachten en overtuigingen van anderen op. Als jij je niet bewust bent dat die gedachten en emoties van anderen zijn, vormen zij een energiemist om jou heen. 

Die mist van angst, pijn, onzekerheid, boosheid, frustratie van anderen draag je dan met je mee. Het belemmert het zicht op jezelf. Het beïnvloedt onbewust je zelfbeeld. Dit wordt nog versterkt als jij gewend bent je voortdurend af te stemmen op anderen. Je leven laat bepalen door wat anderen zeggen, in plaats van je eigen gevoel te volgen.

Goed in contact zijn met jezelf, is daarom een basisvoorwaarde voor je verdere groei als mens. Diep binnenin je weet jij altijd wat het beste voor jou voelt. 

Hoe goed luister jij naar je eigen gevoel?

Mijn leerschool 

De zoektocht, om mijzelf beter te leren kennen, startte vanuit een diepe onzekerheid, enorme zelftwijfel, een zwak zelfvertrouwen, diepe angsten, weinig zelfliefde en weinig zelfwaardering. Ik zat boordevol negatieve overtuigingen over mijzelf. Stopte mijn gevoelens weg. Richtte me altijd op anderen. Was voortdurend bezig hen te pleasen, om hun waardering, respect en goedkeuring te krijgen. Iets wat ik mijzelf niet gaf. De onrust in mijn hoofd en lijf was er altijd. 

Mijn uiterlijke wereld weerspiegelde mijn negatieve zelfbeeld en gebrek aan zelfliefde. Het voelde helemaal niet goed. Dit wilde ik niet meer.

Op dat dieptepunt van mijn leven voelde ik, in een moment van stilte, diep binnenin mij een enorme kracht en een diep vertrouwen ‘het komt goed’. Ook hoorde ik een liefdevolle innerlijke stem: ’je hebt zelfvertrouwen nodig Ed. Werk aan je zelfvertrouwen.’ Zo begon mijn innerlijke reis op zoek naar mijzelf.

Mezelf stap voor stap steeds beter leren kennen en begrijpen betekende de confrontatie aangaan met mijn angsten, mentale pijnen, negatieve overtuigingen en opgekropte weggestopte emoties. De moed opbrengen om zonder oordeel naar mezelf te kijken. Zonder mezelf af te kraken. Oh, wat vond ik dat lange tijd toch moeilijk.

Bewust groeiproces

Dit bewuste groeiproces vraagt moed, daadkracht, doorzettingsvermogen, volhardendheid, zelfdiscipline, vertrouwen en geduld. En de innerlijke motivatie om daadwerkelijk aan jezelf te blijven werken. Iedere dag weer! Ook als het tegenzit. De groeistappen die ik ervaarde waren wel heel motiverend.

Wat heeft het me veel gebracht. Innerlijke rust en kracht, emotionele onafhankelijkheid, onvoorwaardelijke zelfliefde, diepe vreugde, diepe innerlijke voldoening, rustige emoties, meesterschap over mijn gedachten, mijn levenswerk en levensmissie doen. Een diep liefdevol leven in het NU. Leven in nauwe verbinding met wie ik ten diepste ben. Een voor mij onvoorstelbare spirituele ontwikkeling, waardoor ik jou op een heel bijzondere, maar toch heel praktische, wijze mag begeleiden. Deze beloning, deze resultaten gun ik iedereen.

Diep dankbaar ben ik dat ik mijn levenservaring, diepe inzichten in het leven, (spirituele) kennis, – vaardigheden en – talenten nu mag inzetten om hoogsensitieve vrouwen en mannen, zoals jij, op hun levenspad in hun groeiproces te ondersteunen. Op een praktische spirituele liefdevolle en helende manier, die jouw groeiproces enorm versnelt en verdiept. Waar jij je ook in je groeiproces bevindt.

Weten wie je bent

Weten wie je bent houdt in een verbinding aangaan met jezelf. Dat betekent luisteren naar je gevoelens van moment tot moment en handelen naar wat nu goed voor jou is. Vertrouwen op jezelf en trouw zijn aan jezelf.

Je bent o.k. zoals je bent, je mag er helemaal zijn

Het leven is één groot leer- en innerlijk groeiproces. Waar je ook zit in jouw proces:
Je bent o.k. zoals je bent, je mag er helemaal zijn. Accepteer jezelf zoals je bent, inclusief al je kwetsbaarheden en groeipunten. Het is goed zoals het is. 

Jouw verhaal

Wat is jouw verhaal? Wat zijn jouw ervaringen? Wil je ze met me delen? Ja?
Mail me dan op info@bosscoaching.nl, zodat ik op jouw verhaal en jouw ervaringen kan reageren.

Hoe kan ik jou helpen bij het helpen van jezelf

Wil jij je leven ook diepgaand veranderen? Hiermee daadwerkelijk aan de slag? Dan kan ik je daarbij ondersteunen met:

Mijn boek ‘Hoogsensitief in je kracht’ 
Het is een “werk aan jezelf’ boek’. Het geeft je inzicht in jezelf en de mogelijkheid om je leven te veranderen door de oefeningen dagelijks in je leven toe te passen. 

Mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’
Een werkboek per module en audio opnames van meditaties, visualisaties en oefeningen, maken werken aan jezelf makkelijker. Ook dit programma vergroot je zelfinzicht en ondersteunt je bij het veranderen van je leven.

Mijn 1op1 coaching
Deze spirituele lifecoaching is volledig gericht op jouw persoonlijke situatie. Je gaat met jezelf aan de slag gericht op jouw coachdoelen. De resultaten die jij wilt bereiken. Met diepgaande gesprekken, coachopdrachten die voor jou het grootste resultaat opleveren en nog meer.

De healing die ik mag doorgeven
In de vorm van audio opnames van krachtige healings, persoonlijke healingconsults en door krachtig genezende afstandsbehandelingen.

Behoefte aan meer informatie?

Mail me op info@bosscoaching.nl of vraag een gratis verkennend bel- of onlinegesprek  van 30 minuten aan op mijn Contactpagina.

1 Response

 1. Reinhardt Mulder

  Jij leerde mij leren
  Jij leerde mij 5x zo diep mogelijk te ademen
  Ik leer en groei ik kom van ver
  Ik mag er wezen ik mag er zijn
  Dankje wel lieve Ed

Leave a Reply