06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Hou onvoorwaardelijk van jezelf
5 sep 2023

Hou onvoorwaardelijk van jezelf

Hou van jezelf, onvoorwaardelijk

Het is het anker van jouw leven, van het leven van ieder mens: hou van jezelf. Hoe meer zelfliefde, hoe meer jij bent verankerd in je leven. Hoe stabieler jij je voelt en in het leven staat. Hou onvoorwaardelijk van jezelf, altijd en in iedere situatie.

Het spreekwoordelijke anker is de verbinding met je ware zelf, degene die je ten diepste bent. Een bron van licht, kracht en liefde. De verbinding met je ware zelf loopt via jouw hart. Hoe meer jij in verbinding met je ware zelf bent, hoe stabieler jij in het leven staat en hoe krachtiger, liefdevoller en gelukkiger jij je voelt.

Het leven draait om liefde

Onvoorwaardelijk van jezelf houden wat er ook gebeurt, is op aarde een grote uitdaging.

Ik zie het als de grootste uitdaging in ons leven, want alle uitdagingen in het leven hangen samen met onvoorwaardelijk houden van jezelf. Het leven draait om liefde.

Houden van jezelf, houdt in liefdevol met jezelf omgaan, jezelf waarderen, jezelf respecteren, jezelf accepteren en op jezelf vertrouwen. Niet een keertje, maar voortdurend. Deze uitdagingen hangen allemaal samen met houden van jezelf. Dat is de kern.

Bij weinig zelfliefde, of situaties waarin jij het moeilijk vindt om van jezelf te houden, raak je op drift.  Dit zijn de momenten waarin jij niet liefdevol met jezelf omgaat, jezelf niet waardeert, geen respect toont voor jezelf, jezelf niet accepteert dus afwijst, je niet vertrouwt op jezelf. Je hebt dan geen verbinding met je ware zelf en drijf van jezelf af. 

Er gebeuren dan dingen die je niet wilt, maar je voelt je niet krachtig genoeg om voor jezelf op te komen. Herken je die ontkrachtende momenten? Het zijn van die momenten dat jij je machteloos voelt, je klein maakt, tegen beter weten ‘ja’ zegt, je energie voelt wegstromen.

Houden van jezelf, hoe doe je dat?

Ik hoor vaak ‘houden van mezelf vind ik zo vreemd’. Misschien heb jij dat zelf ook. Bij ‘houden van’ denk jij dan waarschijnlijk alleen aan houden van een ander. Als dit zo is, hoe laat jij een ander zien, voelen, ervaren dat jij van hem of haar houdt. Wat doe je om een ander te laten weten dat jij van hem of haar houdt? Als je ‘ik hou van jou’ zegt, voel je dat dan ook in je hart? Voel je de liefde eruit stromen?

Houden van jezelf doe je door jezelf te laten zien, te laten voelen, te laten ervaren dat jij van jezelf houdt. Je doet dit door liefdevol, positief over jezelf te denken en liefdevol, positief met jezelf om te gaan. Gedrag vloeit voort uit je gedachten. Wees tolerant voor jezelf en vergevingsgezind. Bemoedig en troost jezelf. Kraak jezelf niet af, spreekt positief over jezelf. Sta jezelf de vrijheid toe om leuke dingen te doen en mooie dingen voor jezelf te kopen. Geef jezelf regelmatig een cadeautje van waarde.

Wat is nog meer belangrijk?

Waardeer jezelf, respecteer jezelf, luister naar jezelf, neem jezelf serieus, vertrouw op jezelf, accepteer jezelf met je goede en je verbeterkanten.

Laat je niets anders wijsmaken. Jij doet ertoe. Jouw mening telt. Wat jij wilt is belangrijk. Voor jou. Jij bent heel goed in staat om onderscheid te maken in wat goed is voor jou en wat niet. Wat belangrijk is voor jou en wat niet. Wat anderen er ook van vinden. Hoe anderen ook proberen jou voor hun karretje te spannen. Dat is in hun eigen belang. Volg wat het beste voelt voor jou. Kom voor jezelf op.

Denk voor jezelf. Stop met denken voor anderen en voortdurend afstemmen op wat jij denkt of voelt dat anderen willen. Of het beste voor hen is. Dat is hun eigen voorrecht. Als jij je voortdurend afstemt op de mening van anderen, geef je geen richting aan je eigen leven. Geen richting aan wat jij wilt, wat jij vindt, wat het beste is voor jou.

Vind jezelf belangrijk. Jij bent een waardevol mens. Net zo waardevol als ieder ander. Je zachte kanten zijn je prachtige kanten. Ook al zien anderen dat misschien niet. Dat is niet belangrijk. Het gaat erom hoe jij naar jezelf lijkt. Jezelf ziet. Jij bent een heel mooi mens! Je bent o.k. zoals je bent. Je mag er helemaal zijn.

Bepaal voor jezelf je doelen op basis van ‘wat wil ik’ en focus je op deze doelen. Gebruik deze doelen van wat je wilt als kompas in je leven. Bepaal hoe je wilt dat er met je wordt omgegaan. Ga met jezelf om zoals je wilt dat anderen met jou omgaan en ga met anderen om, zoals je wilt dat met jou omgegaan wordt.

De kracht zit in de toepassing

Je leven verandert heel positief als je zelfliefde steeds verder groeit. De kracht zit in de toepassing. Voortdurend ernaar streven om zo liefdevol met jezelf om te gaan, dit in je dagelijks leven toe te passen en jezelf bevestigen dat je van jezelf houdt.

Hoe kan ik jou ondersteunen?

Wil je leren meer van jezelf te houden en graag daarbij  mijn begeleiding, kies dan voor Mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’ zonder of met 1op1 coaching (Plusprogramma) of voor een 1op1 coachingstraject

Wil je mij graag spreken?

Ik bied de mogelijk van een vrijblijvend online (of telefonisch) kennismakingsgesprek van 30 minuten. In dit gesprek kun je jouw verhaal vertellen en kan ik je vertellen hoe ik jou kan ondersteunen op jouw levenspad. Wil je zo’n vrijblijvend gesprek? Vraag dit dat aan via het contactformulier of via info@bosscoaching.nl 

Wil je reageren of nadere informatie?

Stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl of kijk op www.bosscoaching.nl 

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply