06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

27 dec 2016

Houd moed en het komt goed

Twee weken geleden keek ik het eerste deel van ‘100 jaar Toon Hermans` over het leven van deze geweldige artiest en cabaretier. Karin Bloemen reisde in deze eerste aflevering af naar Toons geboortedorp Sittard. Het verhaal was dramatisch en hoopvol.

Toon Hermans bleek in zijn jeugd heel veel te hebben meegemaakt. Zijn eerste levensjaren leefde hij in weelde. Zijn vader was bankdirecteur. Hij woonde met zijn ouders en broers in een villa en ze hadden het rijk. Toen zijn vader ontslagen werd veranderden zijn levensomstandigheden van het ene op het andere moment dramatisch. Het gezin moest de villa uit, kwam klein te wonen en verviel van weelde in grote armoede. Financieel kon er heel weinig. Met Sinterklaas kon er zelfs geen cadeau af voor kleine Toon. Tot overmaat van ramp overleed de vader van Toon toen hij 11 jaar was. Toon had een hele hecht band met zijn vader en pa Hermans stierf in de armen van zijn zoontje Toon.

Zijn moeder stortte in. Toon probeerde op allerlei manieren zijn moeder op te vrolijken, met grappen, als clown, hij probeerde van alles uit. Toon hield zich staande in het leven door zichzelf te zijn en ontwikkelde zijn talent met het troosten van zijn moeder. Op de middelbare school spijbelde hij veel en gaf dan korte voorstellingen in café’s. Steeds maar oefenen om zijn talent verder te ontwikkelen. Om ervaring op te doen. Zijn jeugdherinneringen en levenservaringen waren inspiratie voor geweldige conferences, over Sinterklaas bijvoorbeeld. Toon groeide uit tot een geweldige artiest en cabaretier.

Wat geweldig en wat hoopvol. Houd moed en het komt goed!

In mijn leven heb ik een vergelijkbare ervaring met moed houden en het komt goed.Het dieptepunt van mijn leven had ik op 17-jarige leeftijd. Ik wist niet meer wie ik was, en wat ik wilde. Mijn onzekerheid was heel groot, mijn zelfvertrouwen minimaal.Ik wist 1 ding wel zeker. Als ik zelfvertrouwen zou opbouwen kwam alles goed.
Als je weet wat je wilt ondersteunt het Universum je om dat doel te bereiken.
Dat zie je bij Toon en dat is ook mijn levenservaring. Het heeft bij mij 21 jaar geduurd om een heel groot zelfvertrouwen op te bouwen.Makkelijk was de weg niet. De confrontaties met mijzelf, hoe ik mijzelf zag en mijn negatieve overtuigingen, waren heel heftig. Volhouden, moed houden, niet opgeven! Daar was ik van doordrongen. Ik was stap voor stap op weg naar mijzelf. Met mij is het helemaal goed gekomen. Ik ben volledig mijzelf geworden. Al 17 jaar ben ik actief als spiritueel leraar, paranormaal, genezer en medium, al ruim 15 jaar werkzaam als coach. Ik doe wat ik het liefste doe en wat ik het beste kan.

Hoe is jouw situatie? Wat is voor jou een belangrijke houvast in je leven?

In het leven kun je vele tegenslagen ervaren. Mijn levenservaring is dat alles wat er gebeurt een doel heeft, dat mijn dieptepunten belangrijke levenslessen bevatten. Wat ik pas veel later kon zien. Niet toen ik er middenin zat. Het leven kent ook vele prachtige momenten. Soms besefte ik pas veel later wat voor mooie ervaring ik had gehad.

Houd moed, volhard, heb vertrouwen en geduld. Het komt goed!

 Ik ben benieuwd hoe jij deze blog vindt. Reageren kun je op mijn website www.bosscoaching.nl. Op de welkomspagina van mijn website kun je je aanmelden voor het ontvangen van mijn maandelijkse blogs.

 

1 Response

  1. marian

    Mooi verhaal, Ed
    Ik ben benieuwd naar jouw Coaching, maar weet nu al dat het goed zal gaan!!!
    Succes XxX

Leave a Reply