06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Innerlijke vrede
17 nov 2022

Innerlijke vrede

Vrede in je leven

Als ieder mens op aarde zich innerlijk vredig zou voelen zouden er op aarde geen oorlog zijn, geen conflicten, geen ruzies, geen geweld. De mensheid is nog lang niet zo ver, maar wij kunnen in ons eigen leven werken aan het vergroten van onze eigen innerlijke vrede. Hoe groter jouw innerlijke vrede, hoe vrediger jouw leven is. Innerlijke vrede is het ontbreken van innerlijke strijd.

Door te werken aan het vergroten van jouw innerlijke vrede werk je direct aan meer vrede in je leven, maar ook direct aan meer vrede op aarde.  Wil je dat?

Hoe innerlijk vredig voel jij je?

De invloed van je gedachten en emoties

Wat je denkt bepaalt rechtstreeks hoe jij je voelt, want emoties zijn een fysieke reactie op je gedachten. Je gedachten hebben daarmee een enorme invloed op jouw innerlijke vrede. Deze gedachten roepen het vredige gevoel op of veroorzaken juist het gevoel van strijd in jou.

Alle gedachten van irritatie, boosheid, agressie, woede en haat verstoren jouw innerlijke vrede. De negatieve energie die jij met deze gedachten en bijbehorende emoties uitzendt komt weer bij je terug. Je trekt dezelfde negatieve energie van anderen aan. Dezelfde emoties, maar dan meer dan verdubbeld. Zo kan bijvoorbeeld boosheid zich heel snel opbouwen en kunnen ruzies volkomen uit de hand lopen. Met gedachten van agressie roep je geweld op. Dan kan ook innerlijk geweld op, waarmee ik bedoel dat de agressie naar binnen kan slaan. Dit veroorzaakt allerlei pijnlijke fysieke klachten.

Herkenbaar voor je?

Mijn ervaring

Ik heb in mijn leven lange tijd met agressie geworsteld, voortkomend uit niet losgelaten boosheid. Mijn gedachten en emoties van boosheid uitte ik niet. Ik bleef ogenschijnlijk rustig. Als kind uitte mijn opgekropte boosheid zich in blinde woede aanvallen. Ik ontplofte dan op momenten van de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Op latere leeftijd beheerste ik mijn woede aanvallen. Het gevolg was dat de boosheid bij mij naar binnen sloeg, waardoor ik allerlei fysieke klachten kreeg zoals pijnlijke kaakontstekingen, bijholte-ontstekingen en andere fysieke ongemakken.

Omgaan met agressie was voor mij een belangrijke levensles, met als doel het bereiken van innerlijke vrede. Hier kwam ik pas achteraf achter, toen ik in een moment van enorme boosheid en agressie (ik kwam op straat de jongen tegen die mijn oudste zoon bedreigde) kon kiezen voor liefde, begrip en vergeving. Het gevoel van innerlijke vrede, dat mij toen helemaal vervulde, is nooit meer weggegaan.

De invloed van emoties opgeslagen in je energielichaam

Een (traumatische) gebeurtenis in je leven kan geleid hebben tot vele gedachten en emoties, waardoor je boosheid, angst of andere emoties in je energielichaam hebt opgeslagen. Je kunt als kind ook boosheid, angst of andere emoties van je ouders of andere opvoeders hebben overgenomen en nog steeds bij je dragen.

Deze opgeslagen (weggestopte) emoties verstoren je innerlijke vrede

De invloed van je ego

Wat veel strijd in je oproept en je innerlijke vrede verstoort is je ego, je valse zelf. Het is niet wie je werkelijk bent maar het mentale beeld waarmee jij je identificeert. Je ego is het bedachte beeld van je zelf, het zit in je hoofd.

Je hele persoonlijkheid en je persoonlijke geschiedenis is bedacht. Is een identificatie met gedachtevormen en emoties. Leeft in jouw hoofd. Het is niet wie je ten diepste bent. Daarom is het ego, wat alleen bestaat door deze gedachtevormen en emoties, jouw valse zelf. Het doet zich voor als jou maar het is niet wie je werkelijk bent.

Het ego is dat stemmetje in je dat je aanmoedigt je gelijk te halen, fouten niet te erkennen, je beter of minder te voelen dan een ander, elke vorm van kritiek nepnieuws te noemen, die jou wil doen geloven dat status, uiterlijk, roem en bezit belangrijk is, dat jou de wereld zwart-wit voorschotelt. Het is dat stemmetje dat jou wil overheersen door angst, strijd of verdeelheid in je op te roepen, in plaats van je hart te openen. Macht, hebzucht, lust, ijdelheid en angst zijn allemaal producten van je ego. 

Herkennen van je ego is onderdeel van het spiritueel ontwaken. Door ego gedrag in jezelf te herkennen krijg je meer inzicht in de werking van het ego. Dat kun je alleen van buiten je ego. Als je je volledig met het ego, dat stemmetje, identificeert ben je je hiervan niet bewust.

Je ware zelf

Je ware zelf kun je niet bedenken omdat dat voorbij het denken gaat. Je kunt het alleen ervaren op momenten van niet-denken en momenten dat je volledig in het moment aanwezig bent. Elke keer als jij je hart opent, ben je in contact met je ware zelf.

Jij bent niet je persoonlijkheid. Je bent veel meer, een prachtig bewustzijn. Een stralende bron van licht, kracht en liefde. Innerlijke vrede ervaar je als jij in contact bent met je ware zelf.

Als je deze boosheid niet totaal hebt losgelaten zit het nog steeds in je energielichaam en verstoort het je innerlijke vrede, of je het nu merkt of net. Het kan sluimeren tot er iets gebeurt waardoor de boosheid in je geactiveerd wordt. Het kan zich ook uiten in fysieke klachten.

Het loslaten van negatieve emoties in je energielichaam werkt helend op je leven.

Wil jij je innerlijk vrediger voelen?

Wil jij werken aan meer vrede in je leven en mijn liefdevolle spirituele ondersteuning hierbij dan help ik jou graag via mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’, mijn 1op1 coachinghealingconsults of een combinatie hiervan. 

Gratis verkennend gesprek

Wil je liever eerst verkennen wat ik voor je kan betekenen mail me dan op info@bosscoaching voor een gratis gesprek van 30 minuten (online of telefonisch). Je kunt zo’n gesprek ook aanvragen via het contactformulier.

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze mail of wil je erop reageren stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply