06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Je bent o.k. zoals je bent
21 okt 2020

Je bent o.k. zoals je bent. Je mag er helemaal zijn.

Jij bent o.k. zoals je bent

Laat je nóoit nóoit meer door iemand wijsmaken dat jij niet o.k. bent. Dat jij het niet waard bent om van te houden. Dat jij niet goed genoeg bent. Maak het vooral jezelf niet wijs. Het is namelijk absoluut niet waar. Jij bent o.k. zoals je bent. Je mag er helemaal zijn.

Jij bent niet minder dan zij

Er zijn heel wat mensen die anderen aanpraten, dat zij minder zijn. Je behandelen alsof jij minder bent dan zij. Jou een schuldgevoel aanpraten. Als jij je daardoor rot voelt, voelen zij zich beter over zichzelf en kunnen zij jou overheersen. Zoals dominante -, autoritaire mensen of narcisten doen. Of ze doen dit om jou voor hun karretje te spannen. Iets voor hen te doen waar jij het niet mee eens bent. Of wat niet in jouw belang is. Zoals zij zich gedragen zegt niets over jou.

Dominante- autoritaire mensen en narcisten zijn zelf heel onzeker en voelen zich beter als zij anderen overheersen. Als hooggevoelige vrouw of man voel je de sterke onzekerheid van die ander, maar kun je denken dat het van jou is. Als iemand ten koste van jou zijn zin wil doordrukken, kun jij je door hun krachtige negatieve energie ‘met je rug tegen de muur’ gedrukt voelen. Hoe dichterbij die persoon is in de relatiesfeer, hoe groter de uitdaging. Zoals wanneer het gaat om een familielid, je partner, je kind, een naaste collega, je manager, iemand in je vriendenkring, klasgenoten ……..
Is dit herkenbaar voor je?

Ik heb jaren enorme last gehad van een agressief dominante collega, waarmee ik nauw moest samenwerken. Zij triggerde in mij al mijn negatieve gevoelens over mezelf.

Confrontatie met mezelf

Achteraf ben ik die collega, die zich tegenover mij jarenlang agressief dominant gedroeg, heel dankbaar. Zij spiegelde mijn negatieve zelfbeeld. Zij confronteerde mij met hoe ik over mezelf dacht. Aangetrokken door negatieve energie in mij en in haarzelf. Ik haalde onbewust het agressief dominante gedrag in haar naar boven.

Ik had toen best al heel wat zelfvertrouwen opgebouwd, maar die bleek nog niet bestand tegen de druk van agressief dominant gedrag. Wel besefte ik dat ik, als ik haar gedrag kon weerstaan, de hele wereld aan kon. Zij stimuleerde mij met haar gedrag om door te gaan met hard werken aan mijn groei als mens. Te werken aan het verder vergroten van mijn zelfliefde, zelfwaardering, zelfrespect, zelfvertrouwen en zelfacceptatie.

Gelijke energiepolen trekken elkaar aan

Als jij denkt dat de negatieve energie van een ander van jou is, trek jij deze energie naar binnen. De negatieve energie van de ander verbindt zich met negatieve gedachten en gevoelens in jou en versterkt deze vele malen. Je angst en onzekerheid wordt bijvoorbeeld enorm versterkt hierdoor. Dit kan ongewild pestgedrag aantrekken. Negatieve energie trekt negatieve energie aan.

Het goede nieuws is dat positieve energie juist positieve energie aantrekt en versterkt. Het trekt positieve ervaringen in je leven. Ander goed nieuws is dat je negatieve gedachten en emoties kunt veranderen in positieve gedachten en emoties. Kies voor jezelf! Jij doet ertoe!

Je kunt veranderen hoe jij over jezelf denkt

Hoe jij over jezelf denkt is de sleutel van de poort naar verandering. Verander jij je gedachten dan verandert de wereld om je heen. Bijvoorbeeld, als jij vanuit angstgedachten naar de wereld kijkt zie je overal gevaar en voel jij vaak angst. Als jij vanuit blije gedachten en vertrouwen naar de wereld kijkt, voel je blijheid en rust. Als je vanuit liefde naar de wereld kijkt, zie je overal liefde om je heen.

Wil jij positiever over jezelf denken? De mooie wereld om ons heen zien? Dat kan, als je verandert hoe jij over jezelf denkt. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf verandert. Gelijktijdig veranderen dan ook je emoties. Van negatief naar positief. Je bent namelijk niet je gedachten en je emoties. Maar je hebt gedachten en emoties. Dat betekent dat je ze kunt veranderen. Je kunt kiezen wat je denkt.

Je emoties veranderen dan ook

Een emotie is een lichamelijke reactie op een gedachte. Verander jij je gedachten dan verander je ook je emoties. Negatieve gedachten geven een vervelend gevoel, zoals angst, pijn, verdriet, onzekerheid. Positieve gedachten geven een fijn gevoel, zoals blijheid, rust, vrede, vertrouwen.

Bescherm je aura tegen ongewenste energie

Je hebt een extra gevoelige aura als je hoogsensitief bent. Daarom is het belangrijk om iedere dag je aura te beschermen. Het is een belangrijke basis voor goed contact met jezelf. Als je onbeschermd rondloopt komen gedachten en emoties van anderen jouw aura binnen en verbinden zich met emoties, die jij hebt. Door deze verbinding ervaar je de emoties veel sterker dan alleen maar je eigen emoties.

Laat staan als de emotie van een ander veel sterker is dan je eigen emotie. Bijvoorbeeld, je voelt je een beetje onzeker, maar vangt de energie op van iemand die zich heel onzeker voelt. Door de verbinding van die emoties voel jij jezelf opeens heel onzeker.

Als je aura beschermd is blijf je in je eigen mooie energie en voel je welke emotie van jou is en welke van een ander. Doordat de gedachten en emoties van anderen niet meer in je aura komen, ervaar jij al veel meer rust in je hoofd en je lijf. Ervaar jij veel meer positiviteit in jezelf en over jezelf. Je bent dan goed in contact met jezelf. Het voelt dan ook veel makkelijker voor jezelf op te komen. Je aurabeschermen is dagelijks nodig. De onrust in je hoofd en je lijf, die overblijft, komt dan alleen door je eigen gedachten en emoties. Hiermee kan je als je wilt bewust aan de slag.

Wil je een eenvoudige heel krachtige aurabescherming leren, die 24 uur je aura beschermt? Of heb je de afschermoefening een tijdje gedaan en toen laten versloffen? Meld je dan (nog een keer) aan voor mijn gratis driedelige videoserie ‘Goed in contact met jezelf’.

Je bent o.k. zoals je bent. Je mag er helemaal zijn

Wij bevinden ons allemaal op onze eigen innerlijke reis op weg naar ons ware zelf. Degene die wij ten diepste zijn. Wij kunnen niet falen, alleen maar leren. Leren gaat met vallen en opstaan. Opstaan, doorgaan en volhouden! Thats the spirit!

Waar je nu ook bent op je innerlijke reis. Welke uitdagingen je nog allemaal te wachten staan. Wat jij nog allemaal als groeipunten beschouwt. Weet: Je bent o.k. zoals je bent. Je mag er helemaal zijn.

Reisleider op je innerlijke reis

Als jij dat wilt, daar vertrouwen in hebt, wil ik graag jouw reisleider zijn op jouw innerlijke reis. Ik heb mijn innerlijke reis inmiddels al ruim 20 jaar geleden voltooid. Door mijn spirituele onwikkeling, die daarop volgde, kan ik jou leiden via de kortste route. Hierbij begeleid ik jou liefdevol met krachtige spirituele technieken, – inzichten en de bijzondere healingkracht, die ik mag doorgeven.
Dit verlicht jouw reis. Maakt het makkelijker en lichter om jouw uitdagingen aan te gaan. Om jouw angsten onder ogen te zien.

Ik kan je helpen en begeleiden via:

Mijn boek ‘Hoogsensitief in je kracht’
Mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’
Mijn 1op1 coaching  of
De healing die ik mag doorgeven

Behoefte aan meer informatie?

Mail me op info@bosscoaching.nl of vraag een gratis verkennend bel- of onlinegesprek  van 30 minuten aan op mijn Contactpagina.

 

Leave a Reply