06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Je overtuigingen creëren je werkelijkheid
2 mrt 2023

Je overtuigingen creëren jouw werkelijkheid

De invloed van jouw overtuigingen

Met deze blog wil ik jou bewust maken van de enorme invloed van jouw overtuigingen op je leven. Ze creëren namelijk je werkelijkheid. Overtuigingen zijn veronderstellingen over de aard van de werkelijkheid en omdat je creëert wat je gelooft, zul je veel ‘bewijzen’ krijgen dat de werkelijkheid ook op die manier werkt.

‘Wij creëren wat wij geloven’ (Boeddha)

Als voorbeeld. Geloof je dat je een waardevol mens bent, dan zal je zo denken en handelen dat jij die waarde ook ervaart. Dan waardeer jij jezelf, kun jij jezelf complimenteren, krijg jij waardering van anderen en kun je hun complimenten ontvangen.

Geloof je dat jij als mens tekortschiet, minder bent dan een ander, dan zal je zo denken en handelen dat jij keer op keer wordt bevestigd in het tekort schieten. Dan voel jij je vaak schuldig, minder dan een ander, voel je zelftwijfel, vertoon je pleasegedrag, cijfer jij jezelf weg, trek je geen grenzen, zorg je goed voor anderen maar niet voor jezelf.

Je zult veel ervaringen krijgen die bewijzen dat jouw ‘overtuigingen’ over de werkelijkheid, bijvoorbeeld zoals jij bent, overeenkomen met je feitelijke ervaringen. Dit geldt voor al je overtuigingen, zoals over overvloed of schaarste, of het universum liefdevol is of vijandig.

Je kunt je overtuigingen veranderen. Daarmee verander je jouw ervaringen en je werkelijkheid. Je verandert daarmee je leven.

Overtuigingen over jezelf

Welke overtuigingen heb jij over jezelf? Je zult misschien ontdekken dat een deel van je begrensde denken voortkomt uit de ideeën, overtuigingen en gedrag van je ouders. De meeste van je gedachten, ideeën en opvattingen zijn op zeer jonge leeftijd ingeprent door de woorden, overtuigingen en onuitgesproken boodschappen van je ouders en anderen in je omgeving. Herken de overtuigingen die je van huis uit meekregen hebt. 

Welke overtuigingen over jezelf ondersteunen jou nu in het leven? Welke beperken je of ontkrachten je nu in het leven en welke beperken je in je groei, in levensvreugde, in wat je graag wilt? Als je met deze vragen aan de slag gaat krijg je een dieper inzicht in jezelf en jouw werkelijkheid.

Je overtuigingen veranderen

Stel jezelf de vraag; ‘Welke overtuigingen wil ik veranderen?’. Om een nieuwe overtuiging tot stand te brengen, kun je die het beste opschrijven en hardop tegen jezelf zeggen en het ergens plaatsen waar je het regelmatig ziet.

De nieuwe overtuiging is vaak het tegenovergestelde van die jij wilt veranderen.

In mijn begeleiding om overtuigingen te veranderen werk ik met positieve affirmaties, dat zijn positieve zelfbevestigingen. Ik noem ze ook wel versterkende gedachten. Deze positieve affirmaties hebben mij geholpen al de negatieve overtuigingen over mijzelf te veranderen in positieve. Wát een positieve verandering bracht dat in mijn leven! Liefde, licht, rust, innerlijke kracht, vrede, dienstbaarheid, dankbaarheid, gezondheid, vreugde, inspiratie, overvloed, flow en moeiteloosheid, in een mate die voor mij onvoorstelbaar was. Nu is dit al ruim 20 jaar mijn werkelijkheid, die ik constant ervaar, wat er ook gebeurt. Zo’n heerlijk leven gun ik jou ook.

Energie van negatieve overtuigingen

Negatieve overtuigingen over jezelf leiden tot negatieve emoties. Deze emoties nestelen zich in jouw energielichaam, waar het emotionele blokkades vormt. Die blokkades verstoren de energiestromen in jouw lichaam en leiden tot allerlei fysieke klachten. Bovendien trekt de uitstraling, van deze negatieve energie, ervaringen aan die passen bij deze energie.

Bij het veranderen van je overtuigingen is het daarom belangrijk dat jij ook de oude energie hiervan loslaat.

Wil jij je overtuigingen over jezelf veranderen?

Overtuigingen zijn diep geworteld in jouw onderbewustzijn, omdat je de bijbehorende gedachten al vele jaren heel veel hebt gedacht. Het zonder begeleiding veranderen van overtuigingen is mogelijk, maar duurt heel veel levensjaren.

Met mijn liefdevolle spirituele begeleiding, via deelname aan mijn onlineprogramma eventueel in combinatie met coaching en/of healing, bespaar je 10 of meer levensjaren in het heel positief veranderen van je leven. Je werkt dan namelijk tegelijkertijd aan het:

– loslaten van oude energie, die ongewenste dingen in je leven aantrekt,

– ombuigen van bestaande negatieve gedachten en overtuigingen 

– aanleren van versterkende overtuigingen, gedachten die positieve emoties geven. Gericht 
  op wat jij wilt.

Hoe kan ik jou ondersteunen?

Wil je door mij begeleid worden in het veranderen van negatieve overtuigingen over jezelf, kies dan voor mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’ zonder of met 1op1 coaching (Plusprogramma) of voor een 1op1 coachingstraject, bij voorkeur in combinatie met mijn onlineprogramma.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? 

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek van 30 minuten (online of telefonisch). Dit kan je aanvragen via een mail op info@bosscoaching.nl of via het contactformulier.

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze blog of wil je erop reageren plaats dan een reactie onder deze blog of stuur een mailtje naar info@bosscoaching.nl Ik beantwoord je mail graag.

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply