06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

11 jun 2018

Kijk eens van een afstandje naar jezelf. Wat zie je dan?

Je kunt het leven ervaren als iets waar je nauwelijks grip op hebt. Alsof het leven je omringt als golven tijdens een storm. Soms ga je kopje onder en krijg je het benauwd. Je voelt je opgejaagd, voortgestuwd, heen en weer geslingerd. Door de druk op je werk, door al de prikkels die je binnenkrijgt, door de drukte die je privé ervaart, door je ambities, door je gedachten… Is dit herkenbaar voor je?

Wat kun je doen?

Als je hoofd omloopt, je doodmoe bent van alles wat er in je leven gebeurt, je het gevoel hebt geleefd te worden, het leven niet loopt zoals jij dat graag wilt…. Kijk dan eens van een afstandje naar je zelf. Alsof je naar een film kijkt met jou in de hoofdrol.

Doe dit in alle rust. Alleen. Niemand om je heen. Kijk met liefde. Lever geen kritiek op jezelf. Vel geen oordeel over jezelf. Kijk begripvol en tolerant naar jezelf.

Welke vragen kun jij jezelf stellen als je van een afstandje naar jezelf kijkt? Voorbeeldvragen:

Wat voor iemand zie ik als ik naar mezelf kijk, als in een film?

Waar vind ik mezelf goed in? Wat zie ik als mijn top 3 aan kwaliteiten. Wat zie ik als verbeterpunten voor mezelf? Wat is mijn top 3 van verbeterpunten? Hoe wil ik dat aanpakken?

Waar worstel ik mee? Als ik met meerdere dingen worstel, welke worsteling veroorzaakt dan de meeste innerlijke strijd? Wat kan ik doen om van deze worsteling af te komen?

Als ik worstel met een keuzeprobleem, welke alternatieven zijn er? Welke keuze voelt het beste voor mij?

Waar heb ik behoefte aan? Waar verlang ik naar?

Welke gedachten brengen mijn het meeste onrust. En welke gedachten brengen mij het meeste rust?

Wil ik wat veranderen in mijn leven? Zo ja, wat precies? Hoe wil ik dat aanpakken? Wat zou mij daarbij helpen?

Wat brengt het je?

De tijd en rust nemen om van een afstandje naar jezelf te kijken liefdevol, oordeelloos, met begrip en tolerant, brengt je nauwer in contact met jezelf. Geeft je een beter overzicht wat er allemaal speelt in je leven. Geeft je meer inzicht in je leven. Vergroot jouw bewustzijn over je leven. Brengt jouw ingevingen over welke verandering goed voor jou is.

Regelmatig van een afstandje naar jezelf kijken, bijvoorbeeld iedere 3 maanden, vormt een goede basis voor je verdere persoonlijke ontwikkeling en om je leven steeds meer te vormen naar jouw wensen.

Vragen?

Heb je vragen over deze blog of wil je informatie over ondersteuning bij het op een afstandje naar jezelf kijken? Mail me dan op info@bosscoaching.nl of neem vrijblijvend contact met mij op.

 

2 Responses

  1. Willem

    Wat weer een mooie blog! met veel wijze woorden en vooral ook wijze vragen.
    De neiging om door te jakkeren en geen rust voor reflectie te nemen is herkenbaar, fijn dat je er aandacht aan besteed in je blog.

  2. Willem

    Hoi Ed, war weer een mooie blog! Veel wijze woorden en vooral ook wijze en praktische vragen. Heel herkenbaar, ik heb zelf vaak sterk de neiging om door te jakkeren zonder af en toe afstand te nemen voor (zelf)reflectie…. of al is het maar een rustpauze om even 5 keer diep in- en uit te ademen. Fijn dat je dit in je blog nog eens onder de aandacht brengt!

Leave a Reply