06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Loslaten van pijn
2 aug 2022

Loslaten wat jou pijn doet

Loslaten

Deze blog gaat over ‘loslaten’ van wat jou emotioneel pijn doet. Het vasthouden van deze emotionele pijn veroorzaakt emotionele blokkades in je energielichaam, die fysieke klachten tot gevolg hebben.

Loslaten bevrijd je zowel van mentale pijn als van emotionele pijn. Ook fysieke klachten kunnen daarmee geheel of gedeeltelijk verdwijnen.

Loslaten is een levenskunst, die een heel positieve invloed op je leven heeft. Verderop in deze blog vind je 9 tips die je ondersteunen bij het proces van loslaten.

Wat hou je vast

Waar heb jij last van in je werksituatie of privé wat je moeilijk vindt om los te laten? Wat maakt het loslaten daarvan moeilijk voor je?

Wat vaak voorkomt is dat iemand vasthoudt aan pijnlijke gedachten, die voortvloeien uit negatieve overtuigingen over jezelf of over anderen. Bijvoorbeeld schuldgevoel, boosheid, angst. Door het vasthouden hieraan ervaar je keer op keer de negatieve emoties die gekoppeld zijn aan die pijnlijke gedachten.

Wat hou jij nog vast waarvan je voelt dat het je keer op keer pijn doet?

Wat kun je niet accepteren

Niet kunnen accepteren van een situatie is ook een vorm van vasthouden van pijn. Hierbij heb je weerstand tegen een situatie in je leven, zoals bij voorbeeld het verliezen van een baan of het stuklopen van een relatie. Of hou je ‘tegen beter weten in’ vast aan een ongewenste situatie. Bij voorbeeld een baan waarin jij het niet naar je zin hebt of een ongelukkige relatie. De situatie accepteren is een vorm van loslaten van die pijn. 

Wat vind je moeilijk om te accepteren?

Hoe hou je het ongewenste vast

Vasthouden van negatieve overtuigingen over jezelf doe je door steeds dezelfde negatieve gedachten te denken. Iets niet kunnen loslaten komt door je gedachten hierover.

Als je steeds negatief over jezelf denkt of over anderen dan zet je de negatieve energie van die gedachten steeds verder in je vast. Als dit langdurig gebeurt kun jij jezelf ook mentaal helemaal vastzetten. Je voelt je ‘in de knoop’, ‘niet jezelf’, ‘vastzitten’.

Wat is jouw situatie?

Loslaten, het proces

Het loslaatproces begint altijd met een bewuste keuze voor jezelf: ‘ik wil ………….. loslaten en ik ga er alles aan doen om dit te bereiken.’ Deze bewuste keuze staat gelijk aan een besluit.

Vervolgens ga je aan de slag op twee gebieden: mentaal (je gedachten) en energie (je emoties). Deze gebieden zijn nauw verbonden. Volledig loslaten betekent loslaten op mentaal – en energetisch niveau.

Mentaal

Hierbij gaat het om jouw cirkel van denken te doorbreken. Geen negatieve gedachten meer te denken over wat jij wilt loslaten. Daarmee werk je gelijk aan rustiger emoties over dit onderwerp.

Energie

Hierbij gaat het om het opschonen van je energielichaam van de vastzittende negatieve energie van oude gedachten en het op energieniveau loslaten van nieuwe negatieve emoties.

Bewustwordingsproces

Bewustwording van je gedachten, je overtuigingen en de energie in en om je heen is een belangrijk onderdeel van het pad van loslaten. Verwijderen van emotionele blokkades is een deel van het loslaatproces.  

Loslaten van negatieve overtuigingen, irritaties, boosheid, pijnen en angsten is een heel intensief proces. Je werkt dan aan een heel positieve verandering van je leven. Aan een leven dat jij wilt. Loslaten werkt zo bevrijdend.

Als jij dat wilt kan ik je hierbij ondersteunen/ begeleiden via mijn boek, onlineprogramma, coaching, healing (loslaten van emotionele blokkades) of een combinatie hiervan.

5 ‘aanpak’ tips

  • Maak een lijstje van wat jij wilt loslaten in je leven (negatieve overtuigingen, irritaties, ongewenste situaties, verzet tegen ‘wat is’)
  • Neem een besluit wat jij wilt loslaten en beloof jezelf dat jij hier alles aan gaat doen
  • Bepaal wat je wilt bereiken (je wensen, verlangens) en focus je hierop
  • Neem een besluit over de investering in jezelf (tijd, energie, geld) en
  • Ga aan de slag!

3 Loslaat tips

–       Zorg dat je dagelijks de spanning uit jouw lichaam afgevoerd loslaat. Zowel op 
        fysiek als mentaal niveau. Het beste hiervoor zijn meditaties en
        ontspanningsoefeningen.
–       Voel je een negatieve emotie opkomen, sta dan even stil welke gedachte van 
        jou die emoties veroorzaakt. Laat deze gedachte los door aan een gedachte te
        denken die fijn voor je voelt. 
–       Laat negatieve gedachten en emoties los door diep adem te halen (minstens 
        5x zo diep mogelijk in en uit). Dan ga je uit je hoofd en kom je terug in het 
        moment.

1 Inzicht tip

–       Werk iedere dag aan de bewustwording van je gedachten en overtuigingen.
        Hierdoor krijg je steeds meer inzicht in jezelf. Hoe je denkt en hoe die 
        gedachten invloed hebben op hoe jij je voelt. Je krijgt dan ook inzicht in wat je 

        vasthoudt met je gedachten.

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze blog of wil je erop reageren zet je reactie onder deze blog of stuur een mailtje met je vragen naar info@bosscoaching.nl

Ik beantwoord je mail graag.

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply