06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Maak je niet druk
22 feb 2024

Maak je niet druk

Maak je niet druk. Zo vermijd je stress. Het gevoel van het druk hebben komt voort uit je druk maken. Je bent dan druk in je hoofd, met allerlei zaken die niets te maken hebben met het actuele moment, het Nu. Ben je namelijk volledig geconcentreerd bezig in het moment bezig dan ervaar je geen enkele druk en sta je volledig in je kracht. Als je in het moment bent, werk en doe jij de dingen in flow. Het gaat dan makkelijk, efficiënt en effectief.

Hoe druk heb jij het voor je gevoel? 

Waar maak jij je druk om?

Als jij je drukt maakt over iets, dan herhaal je steeds dezelfde negatieve gedachte. Het kunnen angstgedachten zijn, gedachten van irritatie of boosheid, gedachten van ongeduld, gedachten van wantrouwen of gedachten van weerstand. Hoe vaker jij die bepaalde gedachte denkt, hoe drukker jij je maakt. De kracht van herhaling in negatieve vorm.

Waar maakt jij je vaak druk om? Wat denk jij dan aan?

Het zegt iets over jou

Dat jij je drukt maakt over een bepaalde persoon of een bepaalde situatie zegt niets over die persoon of die situatie maar over jou. Hoe jij innerlijk omgaat met die situatie of reageert op die persoon. Jij bent namelijk de enige die jouw gedachten kan denken. Je hebt de keuze wat je denkt. Je bent niet je gedachten, je hebt gedachten.

Dat betekent dat jij zelf rust in je hoofd kan brengen door andere gedachten te denken en de gedachten die onrust in je oproepen los te laten. 

Vastbijten

Je kunt je helemaal vastbijten in bepaalde negatieve gedachten en overtuigingen. Dat zorgt ervoor dat je blik vernauwt, je alleen jouw kant van de zaak ziet en je in gedrag geen enkele rekening houdt met anderen. Loslaten van deze negatieve gedachten en overtuigingen verruimt weer je blik op de situatie en opent je hart, waardoor je gedrag positief verandert.

Is er iets waarin jij je vastbijt?

Weerstand en acceptatie

Weerstand tegen ‘wat is’ geeft innerlijke onrust. Het is een signaal dat de situatie of hoe een persoon zich gedraagt niet is ‘wat jij graag wilt’. Het kan gaan om je gezondheid, je werk, je relatie en iedere andere voorkomende situatie. Of om een partner, een vriend, kennis, familielid, een vreemde. Je kunt ook weerstand voelen tegen je eigen gedrag.

Het signaal is bedoeld om het te herkennen ‘ik voel weerstand, wat is de reden daarvan?’ en er vervolgens iets mee te doen.

Voel je weerstand tegen ziekte, het werk dat je doet, de relatie die je hebt, geldproblemen en vergelijkbare situaties dan is het belangrijkste dat je de situatie accepteert. Acceptatie (overgave) geeft innerlijke rust en de kracht om in het moment te werken aan verandering van je omstandigheden en beleving. Vanuit deze acceptatie kun jij je focussen op ‘wat jij wilt’ en dit in je leven vormgeven.

Voel je weerstand tegen een persoon, onderzoek dan bij jezelf waarom die persoon of zijn gedrag weerstand bij je oproept. Hoe denk je over die persoon? Welke eigenschappen herken je hiervan bij jezelf? Voel je weerstand voelt over je eigen gedrag, onderzoek dan wat het precies is waar jij weerstand tegen voelt. In plaats van jezelf af te kraken kun je ervoor kiezen jezelf beter te begrijpen en voor jezelf te bepalen wat jij wilt

Loslaten en houden van jezelf

Loslaten van wat je angstvallig vasthoudt of waaraan jij je vastklampt geeft je de vrijheid mee te gaan met de stroom van het leven. Hierdoor kunnen nieuwe mooiere dingen en personen in je leven komen. Loslaten van angst geeft innerlijke rust.

Houden van jezelf helpt je jezelf te durven zijn. Zichtbaar te zijn in al jouw grootsheid. Met jouw talenten en wie je ten diepste bent de aarde te verrijken. Bij te dragen aan meer licht en liefde op aarde. Durf jezelf te zijn!

Maak je niet zo druk

Je druk maken zet ook je gezondheid onder druk. Je lichaam komt onder spanning, je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt, je spieren verstrakken. Wil jij je gezondheid onder druk zetten. Nee? Werk dan aan bewustwording van je gedachten, overtuigingen en emoties.

Emoties zijn het makkelijks herkenbaar. Voel je negatieve emoties of weerstand, adem dan eerst 5x zo diep mogelijk in en uit en vraag je daarna af ‘Ik voel ……, waar komt dit door, wat denk ik?’

Wil jij je niet meer zo druk maken?

Als je dat wilt kan ik jou hierbij begeleiden op een liefdevolle resultaatgerichte manier via mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’, 1 op 1 coaching, of healing 

Eerst kennismaken?

Ik bied de mogelijk van een gratis vrijblijvend online (of telefonisch) kennismakingsgesprek van 30 minuten. In dit gesprek kun je vertellen wat jouw uitdagingen in je werk en of privé zijn en kan ik je vertellen hoe ik jou kan ondersteunen bij het veranderen van je leven.

Wil je zo’n vrijblijvend gesprek? Vraag dit dat aan via het contactformulier of via info@bosscoaching.nl

Wil je reageren of nadere informatie?

Stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl of kijk op www.bosscoaching.nl

Hartelijke groet, 
Ed

Leave a Reply