06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Focus je gedachten en emoties op wat jij wilt
30 aug 2017

Mijn Leven Is Van Mij

/
Posted By
/
Comments9

Zondagavond keek ik op tv naar Musical Sing a Long, de presentatie van het musicalseizoen 2017-2018. Pia Douwes zong daar het nummer ‘Mijn Leven Is Van Mij’ uit de musical Elisabeth.

Het lied vertelt het diepe verlangen van keizerin Sissi om vrij te zijn, haar leven in te vullen zoals zij dat wil. Keizerin Sissi stond in haar leven onder grote druk. Anderen wilden haar voorschrijven hoe te leven. Daar verzet zij zich hevig tegen. Zij accepteert het niet dat anderen haar vrijheid van leven willen beperken.

Zij kiest voor zichzelf. Zij vindt zichzelf belangrijk. ‘Mijn Leven is Van Mij’.

Situaties waarin we een grote druk ervaren kennen we allemaal. Zowel rondom werk als in privé situaties. Het kan om druk gaan die anderen op je uitoefenen, maar ook om druk die jij jezelf oplegt vanuit bepaalde overtuigingen. Bijvoorbeeld een collega die jou een klus in de schoenen wil schuiven, pleasegedrag of door dingen die je van jezelf allemaal moet doen.

Ik weet nog goed dat ik had besloten te kiezen voor mijzelf. Dat kwam net als bij keizerin Sissi voort uit een diep verlangen. Ik wilde het gevoel kwijt geleefd te worden. Ik wilde mijn leven vorm geven op een manier die voor mij goed voelt. Hier zelf richting aan geven. Dat betekende dat ik zelf het stuur van mijn leven in handen moest nemen.

Het besluit ‘ik kies voor mezelf’ was enorm belangrijk voor mij. Het voelde ook supergoed. Ik voelde mij super gemotiveerd om te gaan leven zoals ik besloten had.

Het toepassen, het echt doen, bleek echter een hele grote uitdaging. Een groot en complex project. Mijn levensproject, waarvan ikzelf opdrachtgever, projectleider en stuurgroep was.

De grote uitdaging was dat ik mezelf voortdurend tegenkwam. Ik had moeite met voor mezelf op te komen, nee te zeggen. Kende veel zelftwijfel en weinig zelfliefde. Was op zoek naar waardering van anderen. Ook voelde ik me gauw schuldig en maakte ik me snel zorgen. Ik voelde constant een soort zenuwachtig, onzeker gevoel in mijn onderbuik.

Uit mijn onderbewustzijn popten heel vaak negatieve overtuigingen over mezelf naar boven. Ook was ik bang voor het onbekende. Daar kwam nog bij dat ik, zonder dit te weten, allerlei emoties van anderen binnenkreeg en bij mij droeg. Ik wist in die tijd nog niet dat ik hoogsensitief ben. Kiezen voor mezelf betekende dat ik met al deze items aan de slag moest en mezelf moest overwinnen. Al mijn angsten en pijnen onder ogen moest zien en door die angst en pijn heen moest gaan om verder te komen.

Het is me gelukt mijn levensproject na vele jaren succesvol af te ronden. Deze afronding is inmiddels al weer 18 jaar geleden. Sindsdien ervaar ik iedere dag weer: mijn leven is van mij. Ik ben onafhankelijk en vrij. Ik leef een prachtig leven, dat ik zelf vorm heb gegeven en iedere dag opnieuw vorm geef.

Het project was de belangrijkste, meest practische en leerzaamste studie van mijn leven. Al mijn levenslessen maakten deel uit van deze studie. Het bleek ook een groot helingsproces, waarin al mijn angsten en pijnen geheeld zijn.Mijn spirituele ontwikkeling, die aansluitend volgde, maakt het resultaat allemaal nog veel mooier.

Gedurende mijn hele levensproject heb ik een heel liefdevolle begeleiding ervaren en kwamen de juiste mensen en de juiste leermiddelen op het juiste moment op mijn pad.

Alles wat ik heb geleerd in mijn leven en al mijn spirituele talenten zet ik nu in om hoogsensitieve mannen en vrouwen te helpen op hun levenspad, als ze hebben besloten ‘Ik kies voor mezelf’, ‘Mijn leven is van mij”.

Mijn levensmissie is hen heel liefdevol, op spirituele wijze te begeleiden om die keuze toe te passen in hun dagelijks leven, met alle uitdagingen die daarmee samenhangen.

Mijn liefdevolle spirituele wijze van begeleiden, waarvan healing deel uitmaakt, maakt het mogelijk de doorlooptijd van dit levensproject aanzienlijk te verkorten. Wat zit het leven toch mooi in elkaar.

 

 

 

 

9 Responses

 1. Anna

  Beste Ed,

  Hier hoort een song bij: stuur je het toe, vanwege deze tekst (en de energie die er vanuit gaat).

  Kwam het …….. toevallig…… tegen.

  * It’s my life and my dream, and nothing’s gonna stop me now.

  https://www.youtube.com/watch?v=mvum8AK2pjE

  Geloof en vertrouw: Houd je dromen vast en laat ze groeien.

  All the best, Anna

 2. Marianne Nonhebel

  Beste Ed,

  Je verhaal is zeker herkenbaar, vooral het gevoel van euforie of van een immense opluchting als je op dat moment de regie over je eigen leven heb genomen.

  Toch val ik af en toe nog in mijn eigen valkuilen. Gelukkig herken ik ze steeds beter en word ik er me er ook steeds beter van bewust dat ik voor mezelf mag kiezen.

  Ook wij hebben binnen ons gezin een liedtekst om elkaar te steunen. Deze komt uit Starlight Express “only you have the power within you. Just believe in yourself”

  Marianne

 3. Hoi Ed!
  Ja, een heel herkenbaar verhaal. Gelukkig leer ik ook steeds meer, mijn eigen leven te leiden en niet te veel daaraan te dekenaat anderen van me denken kunnen en ook eens nee te zeggen. Ook al is het moeilijk, omdat ik mensen niet wil kwetsen, wat eigenlijk nooit het geval is.
  Het leven laat je iedere dag weer leren, in wat voor situatie ook.
  Veel groeten, Carl

 4. Nicky

  Lieve Ed.
  Ook ik herken dit gevoel nu ik dit jaar heb gekozen om ECHT te doen wat ik wil. Wat voor mij goed voelt. Alles lijkt op zijn plek te vallen. In ieder geval voelt het dat ik precies ben waar ik hoor te zijn met iedereen die op mijn pad komt.
  The best is yet to come

 5. Haan

  Herkenbaar,
  Het gevoel dat mijn leven word bepaald door anderen.
  Alles van iedereen komt binnen,
  Altijd klaar staan voor een ander en zelf nooit om hulp durven vragen.
  #wat moeten ze wel niet van mij denken.

  Hier ook een hsp-er een overdenker en pleaser..

  Hoe zet ik dit om?
  Zodat ik er wat aan heb?
  En niet altijd iedereen laat profiteren van mij.

  Ik ben moe!

  Ik wil leven, mijn leven bepalen, en vooral gelukkig zijn.

  Maar hoe?

Leave a Reply