06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

30 nov 2017

Ontdek je bron van innerlijke kracht

Mijn persoonlijke ontwikkeling begon op, het dieptepunt van mijn leven, zo voelde dat voor mij. Hierna nam ik mezelf serieus. Mijn leven is daarna met horten en stoten alleen maar beter gegaan.

Bij mij was het dieptepunt op mijn 17e , kort nadat ik mijn Havo diploma had gehaald.

In plaats van blij te zijn met mijn diploma voelde ik me ontzettend shit. Ik realiseerde me dat ik mezelf niet begreep, mijn leven niet begreep. Ik had het gevoel dat ik met alle winden meewaaide. Een eigen mening? Ik paste me altijd aan anderen aan. Vervulde altijd de wensen van anderen, had een hoge mate van pleasegedrag, wist niet wat ik wilde, voelde me heel erg onzeker, voordurend gespannen en onrustig in mijn hoofd. Altijd zo’n gespannen onzeker gevoel in mijn buik. Het voelde ook leeg. Zo wilde ik niet leven. Het  moest anders kunnen.

Onder die poel van negatieve gevoelens en gedachten over mezelf, ontdekte ik iets heel moois. Ik voelde diep binnenin me een kracht. Een bron van innerlijke kracht! Een onverzettelijkheid. Een steunpunt.  Op dat dieptepunt  kwam  in mij het inzicht naar boven, wat, het allerbelangrijkste voor mij was. En dat was ………. zelfvertrouwen opbouwen!

Die ontdekking  ontstak in mij het  verlangen en de focus op mijn eerste grote ontwikkelingsdoel: zelfvertrouwen opbouwen. Ik ging innerlijk gemotiveerd met mezelf aan de slag.

Die innerlijke bron van kracht zit in ieder mens. Dus ook in jou. Hoe shit jij je ook voelt. Die innerlijke bron van kracht is er altijd. Je kunt er altijd kracht uit putten, op welk moment in je leven dan ook.

Je komt bij jouw bron door rustig te gaan zitten of liggen en zo diep mogelijk in en uit te ademen; net zolang tot je contact maakt met de innerlijke kracht in je.  Je voelt het contact door de rust en de kracht in je. In contact met je bron van innerlijke kracht kun je een vraag stellen die jou erg bezighoudt. Stel in gedachten deze vraag. Laat de vraag daarna los en vertrouw erop dat het antwoord naar jou toe komt. Hang er geen tijd aan. Heb geduld. Het antwoord komt. Het kan op vele manieren naar je toe komen. Bij voorbeeld via een inzicht, iets dat je leest, iets dat iemand zegt, iets dat je op tv ziet. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Je zult het antwoord herkennen, als het je gegeven wordt.

Dat contact met mijn bron van innerlijke kracht heeft mij veel gebracht in het leven.

Ervaar het zelf. Niets is zo overtuigend als dit zelf te ervaren.

 

1 Response

  1. Marianne Nonhebel

    Beste Ed, wat een inspirerend verhaal, en wat een verhaal om over na te denken. Door rustig te gaan liggen, diep adem te halen en te ontspannen heb ik inmiddels wel ervaren dat er dan in mijn hoofd rust komt, vermoeidheid trekt weg en na een kwartier kan ik weer met volle energie verder. Nooit aan gedacht dat hiermee ook de focus zou kunnen liggen op een andere bron. Die ga ik zeker vast ooit ontdekken als de tijd daar rijp voor is. Dank je wel voor deze handreiking.

Leave a Reply