06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

13 sep 2015

Passie

/
Posted By
/
Comments0

Passie is een hartstochtelijke liefhebberij/ hobby. Iets wat je met hart en ziel doet. Als je met je passie bezig bent komt er heel veel positieve energie bij je vrij.

Het enthousiasme straalt van je af. Je voelt je blij van binnen. Als je met je passie bezig bent kun je veel langer doorgaan zonder moe te worden. En ga je ervoor.

Jouw passie
Als iemand je vraagt ‘wat is jouw passie?’ kun je dan jouw passie benoemen?

Het kan heel goed zijn dat jij je niet bewust bent van jouw passie. Dat wil niet zeggen dat jij geen passie hebt. Maar wellicht heb je nooit bewust bij deze vraag stilgestaan.

Het is heel fijn en van toegevoegde om te weten wat jouw passie is. Je kunt dan beter herkennen waarom jij je werk zo leuk vindt, of het gevoel hebt dat jij wat mist in je huidige werk. Bij het zoeken naar een (andere) baan of opstarten van een eigen bedrijf is weten wat je passie is belangrijke zelfkennis. Je kunt dan werk zoeken dat past bij je passie. Als dat lukt heb je heel leuk werk, dat prima bij je past.

Mijn passie is het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling om volledig zichzelf te worden in werk en privé. Coachen is voor mij bezig zijn met mijn passie. Wat is jouw passie?

Weet jij niet of niet zeker wat jouw passie is en je wilt hiernaar op zoek gaan dan zijn daarbij hulpvragen:
– waar word ik blij van als ik daarmee bezig ben?
– waar kan ik heel enthousiast over vertellen?
– welke bezigheden/ werkzaamheden kan ik heel lang doen zonder dat ik er moe van wordt?

Enkele voorbeelden van passies:

Koken, fotograferen, muziek, dansen, acteren, voetbal, werken met kinderen, politiek, verzorgen van mensen, verzorgen van dieren.
Je passie ontdekken?

Wil jij je passie ontdekken in relatie tot werk dan kan dit in een loopbaanoriëntatiegesprek.
Als jij dit wilt ga ik samen met jou op zoek naar je passie.

 

Leave a Reply