06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

20 mei 2022

Spirituele ontwikkeling

In deze blog vertel ik meer over spirituele ontwikkeling, ook wel in de tekst door mij spirituele groei genoemd. Het is een prachtige ontdekkingsreis in jezelf, een innerlijk groeiproces is, een persoonlijke transformatie.

Wat niets over spirituele ontwikkeling zegt

Spirituele ontwikkeling kun je niet herkennen aan iemands welvaart, maatschappelijke positie, mate van aardse macht, aan de kleding die iemand draagt, aan het ‘gelovig’ zijn of niet. Het staat volkomen los van verschillen in Godsdiensten. Uiterlijk omstandigheden zeggen helemaal niets. Het gaat om het innerlijk.
Mooie woorden zeggen niets, dat je veel over spiritualiteit hebt gelezen ook niet.

Wat alles over spirituele ontwikkeling zegt

De mate van liefde, liefdevolle wijze van omgaan met jezelf en met anderen, is de belangrijkste graadmeter voor iemands spirituele ontwikkeling. Vruchten van de boom van liefde zijn zachtmoedigheid, vertrouwen, verdraagzaamheid, compassie , begrip. En geduld, aandacht, acceptatie van jezelf van anderen, vredelievendheid, oordeelloosheid, vergevingsgezindheid. Het gaat om toepassing. Het laten zien in gedrag, omgang met anderen.

Bewustwording van je gedachten, overtuigingen, emoties en de energie in en om je heen is de weg naar het vergroten van je liefde. Daarmee het pad van je groei als mens, van verdere spirituele ontwikkeling. Het pad ‘op weg naar je ware zelf’.

Mijn innerlijke reis

Wat ik heb ervaren is dat ik in mijn groeiproces helemaal niet bezig was met mijn spirituele ontwikkeling of spirituele groei. Mijn innerlijke zoektocht was erop gericht om van al mijn angsten, zorgen, mentale- en fysieke pijnen af te komen. Mijzelf diepgaand te leren kennen. Gedreven door mijn sterke verlangen naar innerlijke rust, innerlijke kracht en liefde.

Mijn innerlijke reis werd als vanzelf steeds spiritueler van aard, door mijn ervaringen, inzichten en toepassing hiervan. 

Op mijn 39e had ik de prachtige ervaring dat alle puzzelstukjes van mijn leven in elkaar werden schoven.
Ik werd ‘heel’. Vanaf dat moment ben ik mij bewust en doelgericht diepgaand gaan verdiepen in de diepere lagen van het leven. Waaronder het niet fysieke. Me gaan verdiepen in de spirituele aard van de mens, dus ook van mijzelf. Ik werd gedreven door een brandend verlangen om te leven vanuit mijn ware zelf.

De pijn, de verwarring, de angsten, de onzekerheid, de emotionele onbalans, de zelftwijfel, ik heb het allemaal doorleefd. Tot op het bot. Dat had een doel begreep ik later. Het doel om anderen, zoals jij, te kunnen ondersteunen op je levenspad. Op weg naar je ware zelf.

Toen mijn levensmissie en levenswerk mij duidelijk werden, kon ik heel gericht gaan werken aan het stap voor stap bewust realiseren hiervan in mijn dagelijks leven. Ik voel mij diep gelukkig dat ik mijn levenswerk en levensmissie al vele jaren volledig leef.

Je kunt op ieder moment een nieuwe start maken

Wat de situatie in je leven nu ook is, iedere seconde van de dag kun jij starten met het diepgaand veranderen van (de beleving van) jouw leven. In een leven vol liefde, kracht, rust, vrede en vreugde. Als jij dit wilt. Jij hiernaar verlangt. Besluit dat jij verder wil groeien als mens. De wereld met jouw licht en liefde (verder) wilt verrijken.

Spirituele groei

Spirituele groei geeft je de handvatten om je leven dagelijks goed te laten verlopen en om in ieder gebied van je leven steeds hogere niveaus van orde, harmonie, duidelijkheid en liefde te brengen. Je leven wordt steeds makkelijker, moeitelozer.

Het is net zoiets als persoonlijke groei, met één groot verschil: als je spiritueel groeit verbind je je met je hogere zelf en een hogere macht- de god/godin in en buiten jezelf, Christus, Allah, Boeddha, Al-Wat-Is. En gebruik je die verbinding om nog meer te groeien. Je groeit naar een steeds hoger niveau van bewustzijn.

Spirituele groei is het worden van je hoger zelf. Je ware zelf. 

Je hoger zelf

Je hoger zelf is een dynamisch, groeiend, levenskracht voortbrengend bewustzijn. Het bestaat daar, waar alle schepsels verenigd zijn tot één multidimensioneel bewustzijn. Je gewone bewustzijn is een aspect van je hogere zelf dat in je fysieke werkelijkheid leeft.

Het is de uiteindelijke essentie van wie je bent en omvat de gezamenlijke kennis van al je levens. Je hoger zelf is de wijze leraar die binnenin je bestaat, kent geen grenzen en is met geen enkele rol die je speelt verbonden.

Je hoger zelf kan je helen en helpen groeien als je de hoge en fijne vibraties ervan in je lichaam en al je energiesystemen opneemt.

Hoogsensitiviteit en spirituele groei

Ben je hoogsensitief dan ervaar en voel je nu al veel meer energieën om je heen dan iemand die niet sensitief is. Als je spiritueel groeit neemt je bewustzijn toe en zul je subtielere energieën opmerken. Je hogere vermogens zoals heldervoelendheid, helderwetendheid, helderziendheid, telepathie en dergelijke zullen worden vergroot. Zij zullen echter alleen gereedschap vormen om je verdere groei te bevorderen en zijn geen doelen op zich.

Het leren juist, zuiver en integer omgaan met deze hogere vermogens is belangrijk.

Wil jij werken aan je spirituele ontwikkeling?

Wil je mijn liefdevolle begeleiding bij jouw spirituele ontwikkeling? Volg dan mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’ en/of 1op1 coaching. Afzonderlijke healing is ook mogelijk.

Als je hoogsensitief bent is het belangrijk dat je dagelijks je aura beschermt tegen ongewenste energieën, zoals bijvoorbeeld negatieve emoties en gedachten heen van anderen. Door deze aurabescherming ervaar je veel meer rust en kun je ook onderscheiden welke energie van jezelf is en welke van anderen. De krachtigste en tevens meest eenvoudige aurabescherming kun je leren via mijn gratis 3-delige videoserie ‘Goed in contact met jezelf’. In deze videoserie wordt ook aandacht besteed aan de krachtigste en eenvoudigste manier om je te aarden, de valkuil als je hoogsensitief bent en het belang van liefdevol met jezelf omgaan.

Wil je eerst een gratis vrijblijvend gesprek?

Ik bied de mogelijkheid van een online (via Zoom) of telefonisch gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. In dit gesprek kun je jouw verhaal vertellen vertellen en wat jij graag wilt.
Ik vertel je dan hoe ik jou kan ondersteunen en begeleiden op jouw levenspad. Wil je dat, vul dan een contactformulier in of stuur een mailtje naar info@bosscoaching.nl

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze blog of wil je erop reageren, stuur dan een mailtje met je vragen of reactie naar info@bosscoaching.nl of zet je reactie onder deze blog.

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply