06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

26 jul 2022

Vakantie! Tijd om je hoofd leeg te maken

Vakantie

Het is vakantietijd. Heerlijk! Tijd om rustig aan te doen, extra rust te nemen, je hoofd leeg te maken en zoveel mogelijk te genieten. Tijd om uit het normale ritme te zijn. Voor mij is het vakantiegevoel ‘niets hoeft, alles mag’ en dat het liefst in Griekenland. Wat is voor jou het ultieme vakantiegevoel?

Uit je hoofd zijn

Tijdens je vakantie is het vaak veel makkelijker ‘uit je hoofd’ te zijn. Een andere omgeving, andere dingen die je doet, een ander dagritme, doorbreken het normale dagelijkse leven.

Je bent veel meer gericht op rust en genieten in het moment. Het maakt daarbij niet uit of je een heel actieve vakantie hebt of niet. In het moment genieten is uit je hoofd zijn. 

Uitdagingen

Deze zomer gaat er veel onrust rond over de situatie op de luchthavens. In het nieuws wordt vooral de aandacht gericht op wat er niet goed gaat. Dit kan bij jou gedachten van onzekerheid, onrust, frustratie, boosheid en angst over jouw vakantie versterken. Ook als je veel rustiger bent omdat jij je iedere dag goed aart en dagelijks je aura beschermt. Vakantiestress in plaats van vakantiegevoel ligt op de loer. Je eigen angstgedachten maken je dan onrustig. 

Denk positief

Denk daarom zo positief mogelijk over je reis en je vakantie. Bijvoorbeeld: ‘Mijn reis naar ……… verloopt prima, vlot en veilig.’ Richt je daarnaast in je gedachten op genieten: ‘Ik geniet van mijn reis/vlucht/vakantie/de mooie omgeving/……. ‘ Blijf gericht op al het positieve, op genieten.

Dit is voor de meeste mensen heel uitdagend, omdat de aandacht al gauw gericht wordt op wat iets anders loopt en hieraan een negatieve betekenis wordt gegeven. Bewaar de rust in je hoofd!

Je hoofd leegmaken  

Om je te ondersteunen bij het bewaren van de rust in je hoofd vind je hieronder drie korte oefeningen om je hoofd leegmaken en je te ontspannen. Veel succes en plezier met de oefeningen!

Voorbereiding voor de oefening

Lees de oefening die je wilt gaan doen vooraf goed door zodat je tijdens de oefening niet naar de instructie hoeft te kijken. Zoek een rustig plekje waar je 5 minuten ongestoord kan zitten. Doe je ogen dicht, adem 5x zo diep mogelijk in en uit, blijft rustig wat dieper ademhalen en begin dan de oefening.

1.  vijf minuten nergens aan denken

Stel je voor dat je in een bioscoop zit en naar een wit scherm kijkt. Zie de gedachten die nu bij je naar boven komen als vogeltjes die van links naar rechts over het witte scherm vliegen. Volgt het tot het weg is. Pak het niet beet, kijk het alleen maar na. Hou dit 5 minuten vol.

Lukt het in het begin niet meteen om de oefening 5 minuten achter elkaar te doen bouw dan het aantal minuten rustig op. Wil je de oefening langer dan 5 minuten doen dan kan dat natuurlijk ook.

Voordat je je ogen weer opendoet ga je terug naar de ruimte waar jij je fysiek bevindt. Doe rustig je ogen open en neem even de tijd om eerst rustig te bewegen voordat je opstaat. Doe deze oefening zo vaak als je wilt. 

2. vijf minuten naar je lievelingsplekje op aarde

Ga in gedachten naar je lievelingsplekje op aarde. Zie het voor je. Voel hoe het is om op deze plek te zijn. Hoor de geluiden om je heen. Zie je zelf op deze plek. Hoe ben je gekleed, wat is de temperatuur. Voel de energie die door jou heen stroomt op jouw favoriete plek. Voel de blijheid en voel de glimlach die op je gezicht verschijnt. Neem rustig de tijd om te ontspannen op je lievelingsplekje

Voordat je je ogen weer opendoet ga je terug naar de ruimte waar jij je fysiek bevindt. Doe rustig je ogen open en neem even de tijd om eerst rustig te bewegen voordat je opstaat.

Hou bij deze oefening rekening met wat uitloop in tijd. Het kan heel goed zijn dat je het zo fijn vindt op je lievelingsplekje dat je wat langer daar wilt blijven.

3. vijf minuten genieten van blije gedachten

Denk aan waarvan je geniet in het leven. Wat de mooiste momenten van je leven zijn. Waarvan je heel blij wordt. Zoom in op zo’n moment en beleef dit moment intens. Voel de blijdschap, de liefde door je heen stromen. Geniet ervan.

Voordat je je ogen weer opendoet ga je terug naar de ruimte waar jij je fysiek bevindt.Doe rustig je ogen open en neem even de tijd om eerst rustig te bewegen voordat je opstaat.

Rust in je hoofd en je lijf

Wil je leren om structureel meer rust in je hoofd in je hoofd en je lijf te hebben dan kan ik je helpen via mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’, 1 op 1 coaching, met healing of een combinatie van deze mogelijkheden.

Wil jij een verkennend gesprek?

Ik bied de mogelijk van een gratis vrijblijvend online (of telefonisch) kennismakingsgesprek van 30 minuten. In dit gesprek kun je jouw verhaal vertellen. Ik vertel je dan hoe ik jou kan ondersteunen en begeleiden. 

Wil je zo’n vrijblijvend gesprek? Vraag dit dat aan via het contactformulier of via info@bosscoaching.nl

Reacties of vragen

Heb je vragen over deze mail of wil je erop reageren stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl

Hartelijke groet,

Ed

Leave a Reply