06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

31 jul 2019

Voor welk gedrag ben jij heel gevoelig?

Wat er gebeurt

We hebben allemaal onze gevoeligheden. Alsof er op een knopje bij je wordt gedrukt.
Het wordt geactiveerd door iemands gedrag of uitstraling.Van het ene op het andere moment komt er een negatief gevoel bij je boven.
Je voelt je uit balans. Uit je kracht. Onzeker, boos, angstig. Je voelt je energie zo wegstromend.

Ik heb het niet over extreme situaties, maar over gewone contacten op je werk of in je privéleven. Met collega’s, klanten, managers, directeuren of familie, kennissen, bekenden, vreemden. Tijdens gesprekken, vergaderingen, presentaties of andere ontmoetingen.

Voor welk gedrag ben jij heel gevoelig? En wat doet dat gedrag met jou?
Ik heb in mijn leven lang last gehad van mensen met dominant en autoritair gedrag. Vooral als ik tegen hen opkeek. Bijvoorbeeld vanwege hun functie.
Tegelijkertijd voelde ik mij ontkracht en onzeker. Wat hun dominante, autoritaire gedrag weer versterkte. En ik mij nog onzekerder voelde.
Ik had het ook bij iemand met een sterke dominante of autoritaire uitstraling.

Wat is de oorzaak?

“Je gaat het pas zien als je het door hebt.” is een bekende uitspraak van Johan Cruijff. Zo was het bij mij ook. Ik moest me eerst bewust worden wat er precies gebeurde als ik in contact met iemand zo uit mijn kracht ging. Op een helder moment werd het me ineens duidelijk.

Dominant en autoritair gedrag activeerden in mij de negatieve overtuigingen over mijzelf “Ik ben minder dan een ander” “Ik ben niet goed genoeg” “Ik ben het niet waard”.
Het gedrag raakte de bron van mijn onzekerheid.
Ik herkende ook dominant en autoritair gedrag in mijzelf. En wanneer ik mij zo gedroeg. Als ik me onzeker over iets voelde. Dus dominant en autoritair gedrag komt voort uit onzekerheid.
“Logisch” dacht ik, “als jij je zeker voelt over jezelf is er geen enkele reden voor dominant of autoritair gedrag.”
Het was me duidelijk waaraan ik nog moest werken in mijn ontwikkeling om innerlijk krachtiger te worden. Werken aan meer houden van mezelf, mezelf meer waarderen. En me meer zeker voelen over mezelf.

Hoe is dat bij jou? Wat in jou wordt door welk gedrag geraakt?

Wat kun je ertegen doen?

Het allerbeste wat je ertegen kunt doen is: scherm iedere dag je aura af!
Dit is zooo belangrijk als je hooggevoelig bent. Als je dat doet heeft het gedrag van anderen, hun uitstraling, hun emoties en hun overtuigingen nauwelijks meer impact op jou.
Dat komt omdat je dan beschermd rondloopt. Gedachten en emoties van anderen kunnen je dan niet raken.

Als je onbeschermd rondloopt ervaar je vele malen versterkt negatieve gevoelens en negatieve overtuigingen van anderen. En je ervaart ze als van jou.
Wil je een eenvoudige heel effectieve manier leren om je aura iedere dag te beschermen, meld je dan aan voor mijn gratis 3-delige videoserie “Goed in contact met jezelf”.
Het vraagt discipline van je om iedere dag je aura te beschermen. Maar als je dit doet ben je super beschermd. En de afschermoefening doe je binnen 2 minuten.

Wat je nog meer kunt doen
Zodra je merkt dat je uit je kracht gaat begin je zo diep mogelijk in en uit te ademen. Je blijft dit doen tot jij je weer rustig voelt en je kracht weer terug is.
Door de diepe ademhaling laat jij je gedachten, je negatieve overtuigingen, los. Ook die van de ander. En kom je bij jezelf terug. Bij je krachtige zelf.

Je kunt deze diepe ademhaling combineren met het aarden van jezelf. Aarden is je verbinden met de aarde energie. Hierdoor zal je direct meer energie krijgen en voel jij je direct mentaal sterker. Een eenvoudige heel effectieve aarde oefening leer je in deel 1 van mijn gratis 3-delige videoserie “Goed in contact met jezelf”

Als het jou duidelijk is waar je nog in je ontwikkeling kunt groeien om innerlijk krachtiger te worden.
Dan kun je hier gericht aan gaan werken. Wil je weten hoe en wat ik daarbij voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal en ervaringen. Wil je ze met mij delen? Mail me dan op info@bosscoaching.nl

 

1 Response

  1. marianne

    Hallo Ed,
    Dank je wel weer voor je blog, het komt weer op het juiste moment. Net nu ik me weer sta op te fokken vanwege een bezoek (ing) van mijn zwager met alle negativiteit die hij bij mij los maakt, lees ik jouw verhaal en advies. En ik ken inmiddels je goede raadgevingen en ik pas ze ook regelmatig toe en toch stond ik weer op het punt om mijn valkuil in te duikelen. Bedankt dat je me weer “ gered” hebt. 🙂

Leave a Reply