06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

1 jul 2015

Vrije tijd

/
Posted By
/
Comments0

Het is vakantieperiode. Voor veel mensen een periode van de dagelijkse sleur doorbreken en een paar weken lekker anders. Meer tijd voor jezelf en/of je gezin.

Weer uitrusten en op kracht komen. Heerlijk er tussenuit of lekker thuis. Wat ga jij deze vakantieperiode doen?

De rust en ontspanning van een vakantie geeft tijd voor bezinning. Ook over hoe jij je tijd dagelijks besteed. Waar gaat je tijd dagelijks aan op? Hoeveel vrije tijd heb jij per week?

Waar wil jij je tijd aan besteden? Waar wordt je tijd ongemerkt door opgeslokt?

Ik was kortgeleden bij mijn natuurarts en daar moest ik, met een korte zin, bekrachtigen waar ik mijn tijd aan wil besteden. Er kwam toen de volgende zin/ gedachte in mij naar boven: ‘Ik besteed mijn tijd aan wat ik belangrijk vind in mijn leven’.

Dit is voor mij nu de leidraad en de toets in mijn leven voor mijn tijdsbesteding. Het houdt mij scherp op waar ik mijn tijd aan besteed. En stimuleert mij tijd vrij te maken voor wat ik belangrijk vind in mijn leven: mijn quality time.

Wat zijn voor jou quality time momenten en in hoeverre maak je daar in je leven bewust tijd voor? Wat zou je anders willen en hoe kun je dat organiseren? Vakantie is ook een tijd met meer mogelijkheden om extra te genieten van het leven.

Even geen verplichtingen, even niet werken, gewoon heerlijk genieten.

Ik wens je een hele fijne vakantie!

 

Leave a Reply