06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

Waardeer jezelf
9 nov 2023

Waardeer jezelf

Waardeer jezelf. Er is geen enkele reden je minder te voelen dan een ander

Mocht je denken dat je minder bent dan een ander, dan is dat volkomen onterecht. Die gedachte is onwaar. Ieder mens is gelijkwaardig. Er is niemand minder dan een ander. Ook is er niemand beter dan een ander. Jij bent gelijkwaardig aan wie dan ook. Waardeer jezelf.

Wat jij ook voor levensbagage met je meedraagt, dit heeft niets met jouw waarde te maken.

Als jij jezelf vanwege je bagage een etiket hebt opgeplakt, bijvoorbeeld ‘minderwaardig, zwak, ziekelijk, schuldig, onzeker, loser, onmondig, doet alles verkeerd’ dan ontken je jouw waarde en ontkracht jij jezelf. Op jou past geen enkel etiket. Ieder etiket werkt beperkend en is daarom onjuist. Waardeer jezelf.

Jij doet ertoe

Jij bent belangrijk. Vergeet dit nooit meer. Jij doet ertoe. Jij telt mee. Jij bent een waardevol mens, net zo waardevol als ieder ander. Je zachte kanten zijn prachtige kanten. Erken dit voor jezelf en bevestig jezelf daarin. Hou van jezelf, waardeer jezelf, accepteer jezelf, respecteer jezelf en heb vertrouwen in jezelf. Het gaat er niet om hoe anderen jou zien, maar hoe jij jezelf ziet. Hoe jij over jezelf denkt is bepalend voor hoe jij je voelt.  

Jij bent een heel mooi mens! Je bent o.k. zoals je bent. Je mag er helemaal zijn.

Maak jezelf niets anders wijs: ‘Jij doet ertoe. Jouw mening telt.’  Wat jij wilt voor jezelf is belangrijk. Jij bent heel goed in staat om onderscheid te maken in wat goed is voor jou en wat niet. Wat belangrijk is voor jou en wat niet. Jezelf wegcijferen is niet in jouw belang.  Je doet jezelf dan ernstig tekort en dat voelt niet goed. Kiezen voor jezelf, is jezelf bevestigen in je waarde.

Je hooggevoeligheid

Je hooggevoeligheid is een groot talent, maar kan heel verwarrend zijn. Je bent net als ik geboren met een extra gevoelige antenne, waardoor jouw telepathische vermogens extra ontwikkeld zijn. Hierdoor kijk je anders tegen het leven aan, ervaar jij het leven anders en kun je meer waarnemen, scherper voelen. Je kunt hierdoor meer voor anderen betekenen.

Zowel mentaal als emotioneel kun je echter makkelijk overprikkeld raken. Door al die verschillende prikkels die bij je binnenkomen gaat je energiebalans alle kanten op, heb je een vol hoofd, ervaar je onrust in je hoofd en je lijf. Je voelt van alles maar weet niet precies wat van jou is, wat van een ander en wat de bedoeling is met informatie die je doorkrijgt. Daardoor kun je het contact met jezelf kwijtraken, al je energiegrenzen overschrijden en bijvoorbeeld een burn-out krijgen of een ander ziektebeeld.

Uitdagingen bij hoogsensitiviteit

De uitdaging is, om tussen al de energieën die je voelt, in goed contact met jezelf te blijven. Je kunt je verliezen in de energie van anderen, waardoor je je laat meeslepen in de negatieve gedachten en emoties van anderen. Daarvoor is het belangrijk dat jij bewust wordt van je eigen gedachten, overtuigingen, emoties en de energie in en om je heen. Daarom is het belangrijk dat je, wat negatief is, in positief veranderd. 

Heel uitdagend is als jouw hoogsensitiviteit niet begrepen of zelfs ontkend wordt door anderen. Dat heeft niets met jou te maken, maar kan je wel aan jezelf doen twijfelen. Weet dat 20% van alle mannen en vrouwen wereldwijd hoogsensitief is. Dat betekent ook dat 80% niet hoogsensitief is. Vier op de vijf mensen weet dus niet hoe het is om hoogsensitief te zijn.

Twijfel dus niet aan jezelf. Het gaat erom dat jij jezelf begrijpt, niet dat anderen jou begrijpen.

De grootste uitdaging is te leren onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Hoe meer je leeft vanuit je hart, hoe meer je in goed contact met jezelf bent, hoe meer jij ervaart dat jij een bron van licht, kracht en liefde bent.  

Je kunt leren omgaan met je hooggevoeligheid, jezelf beter leren begrijpen en dit mooie talent verder ontwikkelen.

Bewustwording van je gedachten, overtuigingen, emoties en energie in en om je heen

Deze bewustwording geeft jou een dieper inzicht in jezelf en geeft jou de mogelijkheid je leven volledig te veranderen. Het bewust zijn van wat jouw gedachten en overtuigingen voor invloed hebben op jouw leven en hoe jij je voelt, geeft jou de keuze anders te denken. Positief in plaats van negatief. Gericht op wat jij wilt, in plaats van op wat jij niet wilt.

Wil je dit?

Bewustwording van de energie in en om je heen is nodig om je hoogsensitiviteit beter te begrijpen, wat gebeurt er precies, en te kunnen leren hoe met je hoogsensitiviteit om te gaan. Wil je dit?

Ja? Werk dan aan bewustwording van je gedachten, overtuigingen en emoties, hiermee anders omgaan en werk aan het loslaten van emotionele blokkades.

Hoe kan ik je hierbij helpen?

Werken aan deze bewustwording, het omgaan met hoogsensitiviteit en het heel positief veranderen van je leven is mijn expertise. Het is wat ik in mijn leven geleerd hebt en al aan veel anderen heb mogen leren.

Wil jij dit ook leren onder mijn liefdevolle spirituele begeleiding dan kan dat via mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’, mijn 1op1 coachinghealingconsults of een combinatie hiervan. 

Wil je mij graag spreken?

Ik bied de mogelijk van een vrijblijvend online (of telefonisch) kennismakingsgesprek van 30 minuten. In dit gesprek kun je jouw verhaal vertellen en kan ik je vertellen hoe ik jou kan ondersteunen op jouw levenspad.

Wil je zo’n vrijblijvend gesprek? Vraag dit dat aan via het contactformulier of via info@bosscoaching.nl

Wil je reageren of nadere informatie?

Stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl of kijk op www.bosscoaching.nl

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply