06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

27 jul 2023

Wat jij wilt is belangrijk

Jij bent even belangrijk als ieder ander

Als je heel gevoelig bent voel je heel duidelijk wat anderen graag willen. Je bereidheid om anderen te helpen en het anderen naar de zin te maken is daarbij een grote valkuil. Steeds maar je aanpassen aan wat anderen willen maak dat jij jezelf klein maakt, onbelangrijk, en dat jij jezelf wegcijfert. 

Als je dit doet geeft het je een vervelend gevoel en ontkracht jij jezelf. Denk jij dat je minder dan een ander bent, dan voel jij je ook minder dan een ander en gedraag jij je naar deze negatieve overtuiging over jezelf. Herkenbaar voor je?

Jij bent even belangrijk als ieder ander. In jouw leven ben je zelfs de belangrijkste persoon. Jouw leven kan alleen door jou geleefd worden. Door niemand anders. Niemand kan jouw gedachten denken. Niemand heeft macht over jou, tenzij jij dit zelf toelaat door te denken of te geloven dat iemand macht over je heeft. Jij bent even belangrijk als ieder ander. Wat jij wilt voor jezelf is belangrijk. Voor jou het belangrijkste, want het is jouw leven en met wat jij wilt voor jezelf geef jij vorm aan jouw leven.

Weet wat je wilt en niet wilt

Als je niet weet wat wilt en niet wilt ben je als een stuurloos schip op de golven. Je hebt geen koers en gaat alle kanten op zonder dat jijzelf enige invloed hebt. In die situatie kun je best even de goede kant opgaan, maar die situatie kan weer snel verstoord worden.

In het leven betekent dit dat jij je leven laat bepalen door anderen. Hoe zij zich gedragen en door hun belangen. Dit gaat je vroeg of laat opbreken. Het leidt tot een steeds groter lijden in je leven, waarbij jouw grenzen op alle gebied overschreden worden. Dit proces kan alleen gestopt worden door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Niet de schuld voor jouw lijden bij anderen te leggen, maar door met jezelf aan de slag te gaan. Door jezelf en wat jij wilt belangrijk te vinden.

Dat begint met weten wat je wilt en weten wat je niet meer wilt. Als je weet wat je wilt kun je daarop koersen. Als jij weet wat je niet meer wilt, heb jij je grenzen bepaald. Het is aan jou jezelf te respecteren door deze grenzen ook te handhaven. Richt je op wat jij wilt.

Behandel jezelf met respect

Ga respectvol met jezelf om. Denk goede gedachten over jezelf, vind belangrijk wat jij wilt. Hoe jij over jezelf denkt geeft vorm aan je leven. Voel jij je nu niet gerespecteerd, vraag jezelf dan af: ‘hoe respectvol ga ik met mezelf om?’

Tips

Tip 1:
Maak voor jezelf een overzicht met drie kolommen:

‘Wat wil ik’
‘Wat wil ik niet (meer)’
‘Wat wil ik veranderen in mijn leven’

Vul deze kolommen voor jezelf in en aan, als je weer iets te binnen schiet.

Tip 2:
Vraag je bij al de keuzes in je leven, van klein tot groot, steeds af ‘wat wil ik’ en geef daar gevolg aan. Zodoende stem jij je af op jouw behoeften en niet op de behoeften van een ander.

Je kunt je leven veranderen

Hoe jouw levensomstandigheden nu ook zijn, je kunt je leven veranderen. Het negatieve veranderen in positief. Als jij innerlijk verandert, verandert de wereld om je heen. De eerste stap is dat jij verantwoordelijkheid neemt voor je leven en begint met jezelf belangrijk te vinden. Jij doet ertoe! Ik heb dit in mijn leven ervaren.

Hoe kan ik jou ondersteunen?

Wil je leren krachtig in het leven te staan en negativiteit in je leven los te laten, dan kan ik jou daarbij liefdevol begeleiden via
Mijn onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’ zonder of met 1op1 coaching (Plusprogramma) of voor een 1op1 coachingstraject

Wil je mij graag eerste spreken?

Ik bied de mogelijk van een vrijblijvend online (of telefonisch) kennismakingsgesprek van 30 minuten. In dit gesprek kun je jouw verhaal vertellen en kan ik je vertellen hoe ik jou kan ondersteunen op jouw levenspad.

Wil je zo’n vrijblijvend gesprek? Vraag dit dat aan via het contactformulier of via info@bosscoaching.nl

Wil je reageren of nadere informatie?

Stuur dan een mailtje naar info@bosscoaching.nl of kijk op www.bosscoaching.nl

Hartelijke groet,
Ed

Leave a Reply