06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

5 dec 2018

Wat veroorzaakt mist in je leven

Mist

Het was 5 uur s’ochtends. Er hing een dichte mist. Ik fietste op een weg tussen weilanden door op weg naar mijn visstek. Het was stil. Door de stilte leek de mist nog dichter. Ik vermoedde dat ik in de goede richting fietste. Zeker weten deed ik het niet. ‘Ahhhhhh’ ik schrok me rot. Mijn hart sloeg een slag over. Een paardenhoofd kwam plots uit de mist. Vlak voor mij. Ik viel bijna van mijn fiets van schrik. Gelukkig, het paard stond achter een hek en niet op de weg.

Met een bonzend hart fietste ik langzaam verder. De schrik nog in de benen van deze ervaring. Gelukkig, de zon was opgekomen. Door de warmte van de zonnestralen was de mist aan het oplossen. Ik kon steeds beter zien waar ik was. Ik was op de goede weg. Ik voelde de spanning van mij afglijden. Blijheid en dankbaarheid vulden mijn hart. De mist loste steeds verder op door de zonnewarmte. Mijn beeld en zicht werden steeds scherper.

Ik stapte even af en keek achterom. In de verte zag ik het paard waar ik zo van geschrokken was. Het graasde rustig in de wei. Ik keek weer vooruit en zag duidelijk de weg naar mijn doel, mijn visstek. Met nieuwe energie stapte ik op mijn fiets en vervolgde mijn weg.

Ook het leven kan aanvoelen alsof je in de mist loopt. Je zoekt je weg ‘op de tast’ twijfelend over jezelf en wat jij voelt.

‘Mentale mist’

Negatieve overtuigingen over mezelf zorgden voor een ‘mentale mist’ om mij heen. Hierdoor had ik geen goed beeld van mijzelf. “Ik ben niet goed genoeg” dacht ik vaak. Iedere negatieve gedachte over mijzelf gaf mij een onzeker gevoel. Ik werd geleefd door mijn gedachten. Ik reageerde bijna op iedere gedachte uit een oneindige gedachtestroom. Heel vaak waren dat negatieve gedachten.

Ik moest leren meer van mijzelf te houden. De liefde voor mijzelf, die steeds krachtiger werd, werkte als een stralende zon op deze ‘gedachtemist’. Nadat ik mijzelf leerde accepteren ging ik steeds meer mijn mooie kanten zien. Heel belangrijk in dit groeiproces was, dat ik leerde bewust om te gaan met mijn gedachten. Hierdoor heb ik steeds meer controle over mijn gedachten gekregen en kon ik bewust steeds liefdevoller met mijzelf omgaan. De ‘gedachtemist’ verdween daardoor uiteindelijk helemaal.

‘Energie mist’

Ook had ik last van een ‘energie mist’. Energieën om mij heen vertroebelden het zicht op mijn emoties. En verstoorden daardoor het contact met mijzelf.
Ik wist niet of, dat wat ik voelde, van mij was of van een ander. Daardoor nam ik emoties van anderen over en reageerde ik alsof het mijn emotie was. Ik werd bij voorbeeld boos, omdat iemand in mijn omgeving boos was. Niet omdat ik zelf boos was over iets.

De krachtige en eenvoudige aurabescherming die ik heb geleerd zorgde ervoor dat ik in goed contact met mezelf kwam. Toen ik ging herkennen welke energie van mij is en welke van een ander kon ik aan de slag met het loslaten van ongewenste energieën. Ik leerde hoe ik in mijn energie kan blijven, onafhankelijk wat er om mij heen gebeurt. Uiteindelijk verdween bij mij ook deze ‘energie mist’.

Wil jij de mist in je leven oplossen?

Wil je bewust leren omgaan met je gedachten? Waardoor je steeds meer liefde, licht en warmte in je leven zal ervaren?
Wil je de energieën in en om je heen bewust leren waarnemen en begrijpen? En leren hoe je ongewenste energieën kunt loslaten?
Wil je bewuster leven?

Ik help je daar graag bij:

Workshop Praktische spiritualiteit voor alledag

Onlineprogramma Hoogsensitief in je kracht

1 op 1 coaching

Contact

 

3 Responses

  1. Marianne

    Mooie metafoor Ed. Heb de “mist ” zelf gelukkig nooit ervaren maar je verhaal maakt goed duidelijke hoe sommige mensen zich kunnen voelen. Dank je wel dat je dit met ons deelt.

    1. Heel makkelijk om te lezen en in je op te nemen heel herkenbaar vooral die mist depressie en angst stoornis is daar de reden van nu ben ik helderder maar mijn eigen energie kan ik nog niet echt beschermen wel beter met stenen zoals labradoriet of tijgeroog . Ik vond het fijn om jouw woorden te lezen dank je 🧚💖

Leave a Reply