06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

30 dec 2017

Welke avontuur in je leven ga jij aan in 2018?

Het leven is vol avontuur.

Afgelopen vrijdag heb ik met mijn kleinzoon van 5,5 en kleindochter van 2,5 een denkbeeldige safari tocht gemaakt in het oerwoud. Langs bergen, rivieren en uitgestrekte vlaktes. We kwamen heel veel wilde dieren tegen. Een olifant met een baby olifantje, een nijlpaard, een leeuw, een tijger, een panter, een giraf in een kerststal, een pandabeer en een neushoorn. Het was heel spannend. Op een heel donkere plek in het oerwoud kwamen wij zelfs een meterslange draak tegen, met een vuurrode tong. Br………

Mijn kleinzoon was onze dappere gids, die ons voor ging om al die wilde beesten te zien. En zagen wij een wild dier, dan durfde hij zelf van dichtbij een selfie te maken en stelde hij ons gerust. We hoefden niet bang te zijn. We sliepen in een tent tussen de wilde dieren, maar voelden ons veilig. Onze dappere gids vertelde ons dat wij veilig waren. En zo voelden wij ons ook.

Aan het eind van onze tocht werden wij door oma geïnterviewd over onze belevenissen. Het werd een enthousiast verhaal over een spannend avontuur.

Ik speelde met mijn kleinkinderen voor een deel het leven na. Het leven is één groot avontuur en één groot leerproces. Een innerlijke reis die heel spannend is. Met donkere plekken waar innerlijke draken op ons liggen te wachten. Om ons te laten schrikken en te confronteren met onszelf. Het krioelt van de wilde beesten om ons heen, waar wij bang voor zijn.

De dappere gids zit in ieder van ons. Net als onze innerlijke leiding, de stem van onze ziel. Wij kunnen onze angst voor deze wilde dieren en innerlijke draken de baas worden en dan rustig slapen, ons veilig voelen in ons leven.

Onderweg op je innerlijke levensreis kun je hele zware stukken en omstandigheden tegen komen. Waar de angst je naar de keel grijpt en jij ver om wilt reizen om de wilde dieren en je innerlijke draken te ontlopen. Dan is moed en volharding van je gevraagd. Er is ook altijd hulp in de buurt van degenen die jou op dat deel van je reis kunnen begeleiden. Omdat zij de reis succesvol voltooid hebben en weten hoe deze zware stukken en omstandigheden te overwinnen.

Ik ben heel dankbaar en gelukkig dat ik mijn innerlijke levensreis succesvol heb voltooid en nu anderen mag begeleiden op hun avontuurlijke innerlijke levensreis. Misschien in 2018 wel jou!

Ik wens je een moedig, avontuurlijk, liefdevol en sprankelend 2018 toe!

3 Responses

 1. Marianne

  Lieve Ed, jouw kleinkinderen boffen maar met z’n opa die hen op speelse wijze kennis laat maken met het grote avontuur. Het is ook mooi om te merken dat kinderen eigenlijk nooit bang zijn voor dingen die ze niet kennen, dat zij open staan voor nieuwe ervaringen zonder dat zij “apen en beren” op de weg zien. Ik zou dat kinderavontuur wel weer eens aan willen gaan, weer “vleugels ” wil krijgen. Weer onbevangen nieuwe uitdagingen aangaan, maar vooral ook om open te staan voor nieuwe impulsen, openstaan voor wat er op je pad komt. Het lijkt mij een mooi avontuur voor 2018. Wens jij in ieder geval heel veel succes.

 2. Anna

  Lieve Ed,
  Vrijwel direct (na het lezen van jouw blog) kwam bij mij dit nummer naar boven: voor jong en oud ! Luister maar hoe het voelt …

  Vlieg met me mee: https://www.youtube.com/watch?v=FUcEW3UEVqU

  Het avontuur ligt ginds achter de horizon. Wie of wat je ook bent, dit is het moment. Er ligt meer voorbij die grens, dan je ooit denken kon. Leef je leven als een film, gooi je angst overboord. Doe wat je moet doen en wees maar niet bang. Kies wie je bent ……
  Spreid je vleugels uit naar een goud omrande Horizon.

  Heerlijk toch?!

 3. Marrit

  Hoi Ed,

  Wat een prachtige ervaring met je kleinkinderen .
  Zo mooi om te lezen hoe je kleinzoon er VOL INGAAT en NERGENS BANG VOOR is.
  SPELEN IS HELEN !!
  Toneelspelen heeft mij geholpen om weer kind te mogen zijn en te geloven dat alles mogelijk is.
  Het hielp mij ook als ik op mijn werk een praatje moest houden.
  En natuurlijk is het dan nog spannend maar gewoon toch doen.
  Daarna hielp de clowncursus mij verder, want de clown zegt overal JA op.
  Durft te dromen …en daar komt ie echt een verademing ; FOUTEN MAKEN MAG Yeeeh !!
  Het hoeft dus niet perfect
  Daar ga ik voor in 2018

  Lieve groet Marrit

Leave a Reply