06 41 205 475
info@bosscoaching.nl

21 jan 2020

Welke grote uitdaging ervaar je nu op je levenspad?

Ik was twee verschillende personen

Ik heb een periode in mijn leven gekend dat ik twee verschillende personen was, afhankelijk van de situatie. De Ed met zelfvertrouwen, die vol energie nieuwe uitdagingen tegemoet trad, verantwoordelijkheid nam, zich krachtig voelde en opkwam voor zichzelf. De andere Ed had weinig zelfvertrouwen, was angstig, zorgelijk, gauw gekwetst, perfectionistisch, maakte zich klein, voelde zich vaak aangevallen en kwam nauwelijks voor zichzelf op.

Herken je dat? Dat jij je in de ene situatie heel anders kan voelen dan in de andere? In de ene situatie voel jij je innerlijk krachtig en in de andere innerlijk ontkracht.

Ik was privé, thuis en in al mijn (bestuurlijke) privé-activiteiten, de krachtige Ed. Op mijn werk zat ik in de Ondernemingsraad en Centrale Ondernemingsraad. Ook daar was ik de krachtige Ed. Maar in mijn eigen functie en afdelingsomgeving voelde ik mij heel vaak ontkracht. Mijn uitdaging was om mij in mijn eigen functie ook de krachtige Ed te voelen.

De uitdaging is het geschenk

Sinds mijn 17e was mijn diepste wens en streven: volledig zelfvertrouwen. Want dat had ik op die leeftijd niet of nauwelijks. Ik werkte daarna iedere dag aan het vergroten van mijn zelfvertrouwen. Ruim 15 jaar later was de situatie zoals ik hierboven beschrijf.

Die onbalans in mijn leven ontstond toen ik een nieuwe collega kreeg, waarmee ik nauw moest samenwerken. Zij was dominant op een aanvallende manier. Ik kon niet omgaan met haar gedrag en haar energie. Het ontkrachtte mij aan alle kanten.

Het heeft mij 5 jaar gekost om met deze agressief dominante energie om te leren gaan. Om stap voor stap mijn innerlijke kracht te vergroten. Het was een intense confrontatie en worsteling met mezelf. Sindsdien kan ik de hele wereld aan. Een mijlpaal in mijn ontwikkeling.

Die collega was achteraf gezien een groot geschenk in mijn leven. Hoewel ik dat jarenlang heel anders heb ervaren.

Dominantie

De wereld om je heen is een spiegel van je innerlijk. Achteraf begrijp ik dat ik moest leren met mijn eigen dominantie om te gaan. Ik kreeg het inzicht dat dominantie voorkomt uit onzekerheid. Als je zelfvertrouwen heel groot is, is er immers geen enkele reden om dominant te zijn.

Onzekere mensen verbergen hun onzekerheid achter dominant gedrag. Het zelfde geldt voor mensen met autoritair gedrag. Kijk maar eens om je heen naar mensen die jij als dominant ervaart. Wellicht herken jij het bij jezelf. ‘De aanval (dominantie) is de beste verdediging om je onzekerheid te verbloemen.’ Dat gold ook voor mij.

Dat ik zo enorm onzeker werd van die dominante collega kwam mede door mijn hooggevoeligheid. Haar onzekerheid versterkte mijn eigen onzekerheid. Ik begreep dit pas veel later.

Een grote uitdaging in je leven is onderdeel van je belangrijkste levensles

Hoe groter de levensuitdaging voor je, hoe belangrijker je levensles. Ik weet nu dat de belangrijkste levensles en uitdaging voor ieder hooggevoelig mens is:
Stap voor stap leren in ieder situatie onvoorwaardelijk van jezelf te houden en te leven vanuit je hart, in goed contact met jezelf.

Met het overwinnen van dominantie was ik een heel eind gekomen. Maar ik was er nog niet.

Bespaar 10-15 jaar ontwikkelingstijd in je leven

Nadat ik met deze indringende vorm van dominantie om kon gaan, leerde ik pas de kortste weg naar meer zelfvertrouwen, zelfliefde, zelfwaardering, zelfrespect en zelfacceptatie. Leerde ik een hele effectieve manier om mentale pijn, zorgen en angsten te overwinnen en te healen.

Dit was toen ik op het spirituele pad kwam en inzicht kreeg in de kracht van bewustwording en healing. En hiermee aan de slag ging. Mijn heldervoelendheid, helderwetenheid kwamen toen ook volledig tot ontplooiing.

Daarom kan ik jou begeleiden op jouw levenspad via de kortste weg, met mijn methode ‘Praktische spiritualiteit voor alledag’. Je bespaart met deze methode minimaal 10 jaar in levensontwikkeling, omdat je aan de slag gaat met bewustwording van je gedachten, overtuigingen, emoties en de energie in en om je heen. Je werkt zo rechtstreeks aan het creëren van een ander leven. Bovendien werk je met Licht en Liefde. Ook ontvang je helende energie.
Wil je dat?

Het boek dat je leven verandert

Jouw gedachten, overtuigingen, emoties en de energie in en om je heen, hebben invloed op hoe jij je voelt. In mijn boek ‘Hoogsensitief in je kracht’ bied ik jou hier inzicht in. De inzichten, vragen en oefeningen uit het boek stimuleren jouw zelfreflectie en bewustwording. Hierdoor verandert je kijk op je leven. Verbetert je zelfbeeld. Heb jij inzicht in wat jij kunt doen om jouw leven te verbeteren. Je te voelen zoals je wilt, zowel privé als op je werk.

Heb je belangstelling?

Bestel hier mijn boek.

Wil je nadere informatie of heb je vragen

Meer informatie vind je via de links hieronder.
Gratis videoserie ‘goed in contact met jezelf’
Onlineprogramma ‘Hoogsensitief in je kracht’
Informatie over coaching
Wil je een vrijblijvend afspraak om te verkennen of ik wat voor je kan betekenen?

Overige vragen? mail me op info@bosscoaching.nl

 

 

2 Responses

Leave a Reply